Moon, cel mai bun film independent britanic

08 Decembrie 2009 Create It BeatFactor

Lungmetrajul "Moon", regizat de Duncan Jones, a primit titlul de cel mai bun film independent britanic la cea de-a 12-a gala British Independent Film Awards (BIFA), care a avut loc duminica seara, la Londra, informeaza screendaily.com.


Duncan Jones a primit cu aceasta ocazie premiul Douglas Hickox pentru cel mai bun regizor debutant.


Andrea Arnold a triumfat la categoria "cel mai bun regizor", cu filmul "Fish Tank", iar Katie Jarvis a castigat premiul categoriei "cea mai promitatoare actrita debutanta".


Carey Mulligan si Tom Hardy au fost desemnati cea mai buna actrita, respectiv cel mai bun actor, pentru rolurile interpretate de acestia in filmele "An Education", respectiv "Bronson".


Actorul Daniel Day-Lewis a primit premiul Richard Harris pentru contributia speciala adusa dezvoltarii cinematografiei britanice, trofeul fiindu-i inmanat de regizorul Stephen Frears.


Lungmetrajul suedez "Let The Right One In", regizat de Tomas Alfredson, a fost desemnat cel mai bun film strain.


Castigatorii categoriei "cel mai bun scenariu" au fost Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci si Tony Roche, pentru pelicula "In The Loop".De asemenea, premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar a fost atribuit Anne-Mariei Duff, pentru partitura din "Nowhere Boy", iar John Henshow a fost desemnat cel mai bun actor in rol secundar, pentru interpretarea din "Looking For Eric".


La categoria "cel mai bun documentar" s-a impus "Mugabe Ant The White African", iar la categoria "cel mai bun scurtmetraj britanic" a castigat productia "Love You More".


Cea de-a 12-a gala a premiilor BIFA a fost prezentata de James Nesbitt si a avut loc la centrul The Brewery din Londra.


Sursa: Mediafax


Popup detector