Materiale calduroase pentru moda 2010 - 2011

17 Februarie 2010 Create It BeatFactor

Iarna grea si temperaturile scazute care au venit pe neasteptate in intreaga lume au adus multe indoieli cu privire la ipoteza incalzirii globale, iar designerii s-au intors la materialele calduroase atunci cand au creat colectii de haine pentru sezonul de toamna/iarna 2010-2011.


Tweed-ul, mohairul si lana au defilat pe podiumurile de la saptamana de moda de la New York, dar si blana a fost nelipsita, informeaza Ziare.com.


Designerii Catherine Malandrino, Alexander Wang, Rebecca Taylor, Diane von Furstenberg si Zac Posen au creat haine cu blana de la vulpile himalayene, de miel mongolian si de capra.


"Toamna este un sezon luxos. Casmir, tweed, mohairul si blana arata foarte bine cand sunt combinate", a declarat Herrera. Drept urmare, in toamna acestui an se poarta hainele groase si calduroase in maniera stratului de ceapa, adica haine groase peste cardigan, jachete peste tricou, accesorizate cu o esarfa.


Aceste colectii de haine sunt destinate sa atraga din nou atentia cumparatorilor care in ultimul timp au fost mai atenti cu banii lor.


Creatiile Carolinei Herrera arata ca un mix de culori si materiale. In schimb, Zac Posen a prezentat o colectie cu croi clasic, dar energic. In acelasi timp pentru a-si mari vanzarile designerul a creat si o colectie pentru cei care au venituri mai scazute. Si se pare ca a si avut succesul scontat.


De asemenea, si hainele pe care le-a propus Y-3 sunt realizate din materiale calduroase si au fost create de Yohji Yamamoto, in colaborare cu Adidas AG.


Donna Karan a folosit tweedul si lana si a creat asa zisul "cocoon", adica hainele iti invelesc corpul in asa fel incat sa iti fie cald si sa te simti comfortabil.


Popup detector