Expozitie de pisici la Romexpo

22 Aprilie 2010 Create It BeatFactor

Peste 200 de pisici de rasa din 12 state europene isi dau intalnire, in 24-25 aprilie, la Romexpo din Bucuresti, unde Asociatia Felina SofistiCAT organizeaza Expozitia Internationala Felina de primavara 2010, anunta ziare.com

Prin fata juriului, compus din patru arbitri internationali, vor defila frumoase exemplare de norvegiene de padure, persane, maine coon, british shorthair, ragdoll, cornish rex, devon rex, singapura, albastre de rusia, bengaleze, burma, exotic shorthair, sphinx, siberiana, abisiniana, siameza.

In premiera absoluta in Romania, vor fi prezente rasele Korat, Chartreux si Kurilean Bob (pisica cu coada scurta). De asemenea, potrivit unui comunicat al organizatorilor remis Ziare.com, participantii vor putea admira "un superb motan din rasa Burma", care este campion mondial.

Din juriu fac parte: Donatella Mastrangelo (Slovacia), Satu Hamalaien(Finlanda), Anne Paluloma- Sunholm(Finlanda) si Hana Klein Gasbarri(Italia).

Atat sambata, cat si duminica vor avea loc etapele preliminare ale show-ului, totul evoluand spre punctul culminant, care este concursul BEST IN SHOW. Finalistii celor patru categorii de grupe (grupa 1- persane si exotice, grupa 2- par semilung, grupa 3-par scurt si grupa 4- orientale si siameze) se vor intrece in marea finala pentru un loc pe podium.

Expozitia "SofistiCAT" este bianuala, fiind organizata atat primavara, cat si toamna. Evenimentul este de amploare, cu puternica notorietate si un public numeros, avand peste 10.000 vizitatori la fiecare editie si peste 200 de pisici din felurite rase, venite din toate colturile lumii.


Popup detector