10 filme SF pe care trebuie sa le vezi

27 Ianuarie 2010 Create It BeatFactor

Daca tot suntem in fobia filmelor SF de cand cu Avatar ne-am gandit sa va prezentam o lista de 10 filme SF pe care trebuie sa le vezi inainte sa mori. Suna dramatic, dar ne place sa fie dramatic.


Iubim robotii, iubim echipamentele tehnologice complicate, ca doar multi dintre fanii si producatorii muzicii electronice le folosesc cu drag si spor, drept urmare, am incercat sa va impartasim viziunea noastra asupra ceea ce inseamna pentru noi filme SF bune, demne de vazut sau mai precis, obligatoriu de vazut.


Daca aveti idei mai bune, atunci fiti liberi sa comentati:


1. Moon


Recent lansatul film Moon este regizat de Duncan Jones si il are ca actor principal pe Sam Rockwell. In principiu, omul sta de cativa ani pe luna pentru niste lucrari, iar dupa un timp se intampla ceva lucruri bizare.


Trailer:


2. Sunshine


Sunshine a fost lansat pe 13 aprilie 2007, si este un film regizat de Danny Boyle (Trainspotting) si scris de Alex Garland. Soarele este pe moarte, iar planeta e complet inghetata. Daca soarele moare, murim si noi. Cineva trebuie sa reaprinda soarele: Ikarus 2.


Trailer:3. 2001: A Space Odyssey


Daca ai ajuns pana in anul 2010 si nu ai vazut A Space Odyssey, e timpul sa faci pe dracu-n paispe si sa il vezi, fie ca esti sau nu pasionat de filme SE. Filmul, regizat de Stanley Kubric, si scris de acelasi Stanley Kubric, dupa o carte de Arthur C. Clarke, care de altfel a si contribuit la scenariu, prezinta o "altfel" de calatorie in spatiu.


Trailer:4. I'm a cybord but that's OK


Filmul cu numele ciudatel este un science fiction de dragoste intre doi oameni internati la spitalul de nebuni. A fost regizat si scris de Chan-wook Park, un regizor corean bine-cunoscut, responsabil si pentru Oldboy si Sympathy for Mr. Vengeance. Si da, e cu un cyborg... sort of :)


Trailer:5. Metropolis


Cum sa intelegi vreodata si sa iubesti cu adevarat un film SF daca nu ai vazut chiar primul film SF facut vreodata?


Metropolis a aparut in 1927, a fost realizat de Fritz Lang, si este primul film SF si cu roboti ever made. Ca sa intelegeti si mai bine conceptul, Jeff Mills a refacut soundtrack-ul filmului, adaptandu-l la techno-ul extraterestru detroitish.


Trailer:Jeff Mills - The Flood (Metropolis Soundtrack)6. THX1138


George Lucas a existat si inainte de StarWars. A existat si a mai facut si filme. Unul dintre ele este acest THX1138, un film SF care se prezinta cu o cinematografie impresionanta, un concept inedit si un scenariu cutremurator. Cum George Lucas nu rezista fara efecte speciale, avem parte si de ceva CGI, desi filmul este din 1971.


Trailer:7. Mars Attacks!


Tim Burton a realizat cel mai comic film SF cu extraterestrii care ataca Pamantul. Din ciclul "Nice planet. We'll take it!", subiectul este cat se poate de clar. Vin martienii pe Pamant si nu vor decat sa cucereasca si sa distruga. Daca adaugam si actorii Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Pierce Brosnan, Michael J. Fox si Chiar Tom Jones, in rolul lui Tom Jones, atunci e clar ca este un film de vazut!


Trailer:8. The Fly


Putem spune ca The Fly, al lui David Cronenberg, aparut in 1986, este un film SF, din simplul motiv ca implica ceva elemente tehnice si tehnologice inca imposibile in ziua de azi. Dar, altfel spus, The Fly este unul dintre cele mai horror filme horror facute vreodata. Groaza e chiar putin spus.


Trailer:9. Independence Day


Roland Emmerich nu a fugit niciodata de cadre largi, de explicatii vizuale complete si de distrugeri in masa aratate in detaliu. Daca ar adauga putin scenariu si putina personalitate personajelor, ar fi de-a dreptul senzational. Emmeric a prezentat Independence Day in 1996, si a fost primul sau film SF de o asemenea amploare. A urmat apoi The Day After Tomorrow, 10.000 BC si acum 2012.


Trailer:10. The Man From Earth


Spre deosebire de toate filmele SF prezentate pana acum, acesta este singurul care se petrecere intr-o camera, si arata aproximativ aceleasi personaje timp de 87 de minute. De ce este unul dintre cele mai bune filme SF facute vreodata? Trebuie sa-l vedeti si o sa aflati raspunsul. A fost regizat de Richard Schenkman, dupa un scenariu de Jerome Bixby.


Trailer:Pentru ca filme sunt multe, mentionam si Blade Runner, Contact, Event Horizon, Gattaca, The 5th Element, Back to the Future, 12 monkeys, cat si seriile Star Trek, Alien, The Cube si evident Star Wars.


Enjoy!


Popup detector