SeeMe editia 2008 - South East European Music Event

01 Iulie 2008 Beat Factor BeatFactor

SeeMe editia 2008 - South East European Music Event
Cu cea de-a treia editie SeeMe incheiata, suntem tristi ca ne intoarcem la viata cotidiana, insa nu dupa ce ne-am facut prieteni noi in regiunea unde scena muzicala electro dance creste rapid. Festivalul are loc intre 5 si 7 iunie la Historic Central Military Club si este evenimentul numarul unu din zona, pentru schimburi de idei sau impresii intre fanii muzicii.

Ploaia nu ne-a stricat pofta de distractie, chiar daca la Sofie ploua torential in momentul sosirii noastre. Echipa SeeMe ne-a asteptat si ne-a intampinat cu bucurie. Am plecat impreuna spre un restaurant numit Opera, un restaurant mare, asta inainte sa mergem la hotel sa ne intindem putin, deoarece a doua zi urmau conferinte si party-uri care nu trebuiau ratate. Hotelul era de foarte putin timp deschis si se numea Kolikovski, iar amplasarea sa era ideala, deoarece era plasat in mijlocul orasului foarte aproape de orice locatie a conferintelor.

Ne-am trezit devreme pentru a ne inregistra la conferinta unde se imparteau badge-uri si pass-uri la evenimente. Am ajuns in momentul in care Nick Halkes de la Incentive tinea discursul de bun venit. Este foarte bine sa vezi un om cheie al industriei ca ia parte la asemenea conferinte si ajuta foarte mult scena muzicala sa se dezvolte.

Foarte multe teme interesante s-au discutat la conferinta, printre care si problema lansarii unei piese care ar putea sa aibe succes intr-o lume digitala, puterea media de promovare a pieselor sau iesirea din anonimat pe piata internationala. S-a vorbit foarte mult si despre download-ul ilegal sau problema copyright-ului si tema asta a devenit interesanta deoarece in Europa de Vest se practica foarte mult pirateria. Spre seara toate discutiile s-au indreptat spre muzica, mai ales spre companiile producatoare de echipament pentru DJ-I precum Ableon, Kam si Pioneer care au oferit demo-uri live si au invitat audienta sa se implice.

Cluburile din Sofia si-au deschis portile intr-un final, iar dupa lungi discutii si dezbateri evenimentele incepeau. Cel mai important show din prima seara s-a desfasurat in clubul Yalta prin live act-urile lui Keith Thomas, Barbara Tucker si Maria Ilieva. Alte petreceri din prima seara au luat loc in cluburile Mascara cu Jesse Saunders, iar in Bubbles si Life House Freeze Magazine si respectiv Hit Beat Records si-au organizat propriile party-uri.

Vineri, DJ-ii din sud-estul Europei au predominat, insa atractia a fost Marco Carola, care a incantat audienta clubului Escape cu un gig care s-a prelungit pana tarziu in zi. Sambata s-a desfasurat prima editie a premiilor SeeMe Awards, care s-a tinut in cea mai mare incapere a Clubului Militar Central. Castigatorii au fost alesi din 17 categorii si au acoperit cam orice tema, de la Cel Mai Bun DJ pana la Cel Mai Bun Eveniment. A fost grozav sa vedem talente din toata regiunea si castigatori din Bulgaria, Grecia, Romania, Serbia si Slovenia.

Si dupa toate aceste decernari, care este cea mai buna cale sa continui distractia? Party-ul oficial SeeMe, care s-a tinut in noua statie de metrou renovata din fata statiei centrale! A fost o petrecere outdoor de senzatie cu trei scene diferite pe care au urcat rand pe rand DJ-I precum Jeff Mills, Eddie Halliwell si Paul Woolford. Cei trei au incantat multimea care dansa langa o fantana imensa amplasata in mijlocul locatiei. Intre timp, DJ-I locali si cei de pe scena DnB continuau petrecerea sub pamant, in statia de metrou.

Odata cu soarele care a inceput sa rasara, era timpul sa ne indreptam spre Chervillo, unul dintre cele mai populare cluburi din Sofia, pentru after-party. Era locul ideal pentru incheierea festivalului deoarece clubberii din toata Sofia se reuneau in acest club pentru un ultim party.

Ed Real de la Trackitdown spunea in final ca SeeMe a insemnat o excelenta conferinta, care a dat posibilitatea tuturor sa petreaca mai mult timp impreuna si sa intareasca relatiile de prietenie sau colaborare, pentru viitor.


Galerie Foto: SeeMe 2008


Popup detector