Reusita Puzzle Project - si vaca face muu

30 Iulie 2007 Beat Factor BeatFactor

Reusita Puzzle Project - si vaca face muu
Festivalul Puzzle Project de anul acesta este la a doua editie. Dar cum s-a mai precizat in cateva articole de pana acum, partea de festivaluri de anul acesta nu a fost una cu o reusita prea mare. Soarta nu a iertat nici Puzzle Project-ul care nu s-a prezentat anul acesta cu temele facute s-au cel putin nu transcrise de pe ciorna.

Lista (si aici ma refer strict la partea muzicala) chiar de la prima vedere arata foarte promitatoare, organizatorii cei "organizati" strangandu-i pe artistii care urmau sa fie prezenti pe scena festivalului, de prin tara si strainatate. Lista cuprindea nume ca: Brazda lui Novac, The Pixels, Butterfies in my stomac, Sultan, Sunday People, Electroclown & Stuky si invitatii cei mari Al-Haca.

Toata minunatia a inceput pe data de 20 Iulie si trebuia sa tina 7 zile. Dar Lumea Puzzle nu s-a creat nici macar in ziua a treia, Domnul organizator Stefan Crisan hotarandu-se sa-si focalizeze ideile si concentrarea in alta parte. Inca din prima seara corabia Puzzle a esuat inca de la mal, concertul Brazda lui Novac pentru care a venit multa lume dornica de un concert de calitate a avut parte doar de unul cu o jumatate de masura. Motivul taierii macaroanei: vecinii (care puteau fi norii de pe cer sau pescarusii care dadeau tarcoale acoperisurilor din zona) si ora tarzie (adica ora 21, dar sa fim seriosi stim cu totii ca ora pana la care se admite galagia este ora 22, si cum spunea si Dezzdemona: "se putea face o cerere la primarie"). Deja un semn ingrijorator, dar hai sa dam vina pe caldura de afara.

Seara de 24 Iulie urma sa-i prezinte pe The Pixels care au fost amanati pentru o trupa din Italia. Deja nu ma mai mira nimic..nu ma mai asteptam la nimic. Trist pentru numele festivalului, pentru organizatori, public dar si mai trist pentru artistii.

Miercuri 25 Iulie a dovedit inca o data proasta organizare si prezenta unui obraz gros. In acea seara urmau sa urce pe scena clujenii Electroclown & Stuky, Blanilla (care anul trecut la concursul Heineken a luat locul doi) si Sultan, dar concertul a fost anulat iar motivul a fost din nou cat se poate de hilar pentru acest eveniment cu iz de festival: nu se semnase un contract cu cei de la Motoare doar pentru 4 din cele 7 zile, plus faptul ca s-ar fi facut galagie fiind trecut de ora 21 si vezi doamne ar fi deranjat vecinii. Mmmm si cine anume ar fi fost acesti vecini suparati de care se tot mentiona? Daca se poate am vrea si noi o lista. Multumim. Sa fie oare iara de vina caldura? ...nu as zice, in acea zi batuse destul de bine vantul, deci cade. Dar ca sa umple golul creat, seara de concert a fost inlocuita cu o seara de film de scurt metraj si reclame enervante la bautura de capatai a festivalului.

Ziua de 27 Iulie urma sa fie una interesanta, mai ales ca din data de 26 Iulie se punea intrebarea " oare se poate spera la ceva treaba bine facuta?". seara de 27 aducea pe scena trupa Al-Haca din Berlin, Germania. Dar povestea abia incepea, caci inca de la primele ore ale acelei zile calduroase, se prezicea un esec al serii de 27; problema acum? Faptul ca cei de la Al-Haca au fost dusi de nas prin ceea mai josnica metoda si o perfecta lipsa de profesionalism si anume cu o zi inainte de concertul lor de pe Motoare cei de la Al-Haca nu detineau biletele de avion sau contractul incheiat cu coordonatorul muzical d-ul Stefan Crisan, domn care gasise super metoda de a rezolva excluderea formatiei din plan si anume "hai sa nu raspund la telefon!". Imi pare rau d-le Crisan dar nu asa se rezolva problemele, si imi pare si mai rau daca nu stiati asta inainte. Dar de acum chiar va sfatuiesc sa va inchideti telefonul din moment ce el este postat pe un forum cunoscut iar de acum sunteti in agendele multora care o sa vrea sa va spuna unele cuvinte.

Inca nu stiu daca Puzzle Project poate fi numit mai mult decat o idee la o bere pe Motoare. Intr-adevar o idee colorata care e foarte posibil sa fi iesit binisor sau macar acceptabil pe celelalte planuri care le-a prezentat acest proiect de sapte zile, adica teatru, concurs de stencil-uri, filme de scurt metraj si altele. Nu ma indoiesc de asta. Dar daca se doreste si a treia editie, ar fi bine sa se aleaga mai bine echipa care se ocupa de acest proiect si cu atat mai bine sa se gandeasca la un loc cu mai putini vecini. Inca sunt confuza pe partea asta cu vecinii..mmmm

Puzzle Project 2007 editia a II-a clasata la categoria "esec".


Popup detector