Remember: Paranoia, Mamelino si Endless Zone

20 Iunie 2011 Beat Factor BeatFactor

Romania intotdeauna a avut muzica si muzicieni buni, doar ca intotdeauna a existat acel impediment legat de primirea publicului si a caselor de discuri.


Exemplele proiectelor care la un moment dat au fost cu un pas inaintea a tot ce se intampla pe scena muzicii romanesti sunt multe, iar in cazul fiecaruia sfarsitul era indentic, netrezind interesul nimanui si pierzandu-se in peisaj, ramanand in cel mai bun caz in inimile undergroundistilor.


Unele dintre genul de proiecte despre care mentionam sunt cele ce urmeaza sa vi le prezint, cu informatii greu culese, aproape inexistente pe nicaieri, poate singurul loc in care apar si vor aparea va fi acesta.


Cred ca toata lumea isi aminteste acel videoclip bizar in care doua fiinte stranii urmaresc un tren, difuzat pe Atomic prin 1999. Videoclipul este "Vino Cu Mine" al celor de la Paranoia, unul dintre seria de proiecte ciudate, dar originale, ce aparea in vremea respectiva, a caror valoare publicul a constinetizat-o abia tarziu. Acum e unul dintre clasicele muzicii romanesti, un video simplu, dar nebun.Paranoia este un proiect inrudit cu unul si mai straniu, Mamelino, un deschizator de drumuri la noi in special in domeniul trip hop-ului, dar care a avut curajul la vremea respectiva sa atace aproape toate sferele muzicii electronice, pana chiar si drum and bass. A pornit cu un video la fel de bizar ca si Paranoia, "Scoate Limba", iar cat despre linia versurilor, nu s-au sfiit de la nimic, astfel incat clasicul patratel cu "atentie, continut obscen" sta foarte bine pe carcasa cd-ului albumului aparut prin 2002 la MediaPro. Ceea ce nu se prea stie este cine sta in spatele celor doua proiecte.Adrian Barber, mastermind-ul care a adunat in jurul lui pe cei implicati in cele doua proiecte, responsabil de instrumentatie, actualmente plecat in orizonturi straine, Chicago mai exact. Alt membru Paranoia si Mamelino este Vlad Ghilvaciu aka Dutu, vocea din spatele formatiilor. Apoi Paranoia l-a cooptat si pe Silviu Lung si a devenit Mamelino. Silviu se ocupa de muzica si in mica parte de animatie. Un alt om implicat in ambele formatii a fost Martir Dinescu aka Videorgy, regizor videoclipurilor "Vino Cu Mine" si "Scoate Limba". Acesta s-a mai ocupat de emisii tv undergroundiste cu animatii si grafica, cum sunt "Transfer" si "Fara Limite" (2006, TVR) si a participat la productia filmului "East of Bucharest (A Fost Sau N-a Fost ?)", castigator la Cannes in 2006.


Dupa destramare Adi a mai fost implicat in Endless Zone, Dutu a ales calea Bumbapa si Silviu este actualmente in Dreamrec. Gandurile erau mari, se planuia lansarea unui al doilea album si crearea unei case de discuri numita "The Castles Of Transylvania", cu sediul in Chicago, dar nu s-a mai realizat nimic.


In spatele trupei Endless Zone stau, pe langa cel amintit, Camelia Marinescu (voce), Berti Barbera (percutie), Florin Barbu (bass, a activat si in Proconsul), Ionut Geambasu (clape) si Janin Pasniciuc (chitara, de asemenea in Partizan, AB 4, Dekadens, Zebre). In anul 2005 au lansat un album cu 14 piese, numit "Trancefusion".Autor: Electroblog.ro


Popup detector