Plastikman - old versus new

09 Februarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Robotman, Plastikman, F.U.S.E. sau simplu Richie Hawtin, artistul originar din Canada, fondator al label-ului M_Nus Records, a ramas in centrul atentiei in industria muzicii electronice internationale dupa mai bine de 20 de ani.


In ultimele zile, presa internationala a abundat intr-o stire care, daca ne luam dupa continut, spune ca Plastikman revine, avand deja show-uri live confirmate pentru acest an (festivalul Time Warp din Mannheim si Coachella).


"Sper ca in noul meu proiect Plastikman sa gasesc noi libertati si sa explorez limitele asupra carora aceste elemente se incheaga, provocandu-ne simturile, stimulandu-ne amintirile si care sa creeze o experienta de o intensitate fizica si mentala care nu poate fi gasita decat la Plastikman".
Plastikman este un alias nascut tot de catre Richie Hawtin, o latura extrem de minimalista a muzicii sale. Numele reprezinta o stare a unor tineri entuziasti. In perioada in care facea party-uri mici impreuna cu prietenii sai, Richie a fost la un moment dat amenintat sa il prinda politia. Si asa au ajuns acasa la un prieten, cu o frica in sange, dupa terminarea unui party de la care mai mult au fugit, si erau aproape lesinati, ca plasticul. Plus ca oamenii care dansau pe muzica lor avea niste miscari foarte dubioase la vremea aceea, asa ca li se potrivea foarte bine aceasta caracteristica, oameni de plastic. Iar Richie a devenit astfel un om de plastic, un Plastikman.Logo-ul legendar astazi a devenit o emblema a muzicii techno. Era tatuat pe umerii celor care mergeau la party-urile Plastikman, pe masini, imprimat pe tricouri, prin cluburi. Din multe logo-uri alese, cel cu omuletul care se misca precum plasticul, a fost ales de catre Richie, si acela a ramas. Plastikman era un tanar chel, cu ochelari, imagine care mai tarziu avea sa se schimbe complet, asa ca Richie mult timp nici nu mai era recunsocut de catre fanii sai.


__________________

______

_______________

______________________________________

_____________________________________________

_____________________________@@@@@@@___

_____________@@@________@@@@@@@@@@______

___________@@@@_@@__@@@@@@@@@@@@______

_______@@_@@@_@@___@@@@@______@@@@________@_

______@@@@@@@@@@_@_@@@______@@@@______@@@@__

________@@@@@@@@@_@__@@___@@@@@______@@@@@@

_@_______@@_@@@______@@@@@@@@@@_____@@@@@@@@

__@@@@______@@@______@@@@@@@@______@@@@____@@@

___@@@@_____@@@_______@@@@@@______@@@@@_____@@@

____@@@______@@@@@@@@@@@@____@@@@@@_______@@@

_____@@_@@@__@@@@@@@@@@__@@@@@@@_________@@@

_____@@@@@@____@@@@@@@@@@@@@@@___________@@@

_____@@__@@@@___@@@@@@@@@@@@@_____________@@@

_____@@____@@@@@@@@@@@@@@@@@______@@___@@@__

_____@@_____@@@@@@@@@@@@@@_______@@@__@@@___

_____@________@@@@@@@@@@@_____@@@@@@@@@__

_________________@@@@@@@@______@@@@@@@@@______

___________________@@@@_____________@@@_@_@@@@_

_____________________@@@@________@@@@_@_@@@@____

__________________@@@@@@_______@@@__@@__@@______

_____________________@@@@@@@___@@_@@@______

________________________@@@@@_______@@_______

______________________________@@______

_________________________________________

_____________________

_____________________________


Perioada definitorie a Plastikman a fost Novamute, un sublabel al celebrei case de discuri Mute records, care a crezut in muzica lui si a lansat Sheet One, material legendar astazi pentru muzica techno. Sub acest alias, Richie a mai produs Disconnect, Closer, Consumed tot la NovaMute, iar ceva mai tarziu la propriul label M_Nus Nostalgik.


Vezi si: Esti un adevarat fan Plastikman?


Mai jos puteti gasi o selectie de piese semnate sub alias-ul Plastikman, parte din ele insotite de videoclipuri marca Ali Demirel.
Popup detector