Omar S - fara compromisuri in muzica electronica

16 Aprilie 2009 Beat Factor BeatFactor

Omar S - fara compromisuri in muzica electronica
TAGS:
omar-s 

Alex Smith, cunoscut acum drept Omar S, este unul din cele mai concludente exemple atunci cand vine vorba despre lipsa compromisurilor in muzica electronica. Nu ii este familiar termenul de "cumetrie" in muzica si a stat in underground vreme de peste zece ani.


Daca acum cativa ani putina lume auzise de Omar S, compilatia - album de la Fabric Records lansata in acest an i-a adus lui Omar S mai multi fani. Au aparut interviuri cu el cam in toate site-urile de specialitate internationale si revistele de profil.


Cu toate acestea, Omar S este foarte vehement cand vine vorba de muzica. Are atitudinea unui artist underground si nu ii este jena sa si-o arate in mod public. Intrebat intr-un interviu recent pentru revista XLR8R de ce nu ar mixa la Movement (festival de muzica electronica cu traditie din Detroit), Omar S raspunde ca daca nu l-au invitat pana acum, de ce sa se mai deranjeze acum. "N-am nevoie de ei; pot sa se duca dracului."


"Oamenii au devenit atat de aroganti, nu mai poti sa le spui nimic. Eu n-am nevoie sa-mi creez propriul hype."


Dupa tone de piese pe care nu i le-a lansat nimeni, dar si multe altele lansate la case de discuri ca FXHE Records (propriul sau label de altfel) sau Sound Signature, Omar S este astazi un artist in adevaratul sens al cuvantului; mai ales daca ii atribuim termenului de artist si calitatea de a nu face compromisuri.


Scolit de nume ca Kenny Dixon Jr., Theo Parrish, Scott Grooves si Mike Huckaby, Omar S nu vrea sa spuna ce varsta are, la fel cum refuza si sa-si dea cu parerea in legatura cu "incubatorul" de artisti underground, orasul Detroit. "Asta poti sa-l intrebi pe Derrick May, eu doar imi fac treaba asa cum stiu."


De la deep house, techno, dub techno si alti hibrizi electronici, pana la electronica si tech-house, Omar S pare ca le-a facut pe toate. "Nu am nevoie de muzica altora; am peste 100 de piese lansate. Pot sa fac sase CD-uri Fabric pe loc. Probabil ca pot sa mixez 10 CD-uri doar din muzica nelansata inca. Majoritatea materialelor suna foarte bine cand muzica este foarte foarte tare, pentru ca asa imi place sa produc."


Track list-ul compilatie mixata de Omar S, Fabric 45, poate fi vazut aici.


Alte detalii si preview-uri la productiile lui Omar S gasiti pe site-ul sau.

Popup detector