Noul val de producatori romani - partea a treia

08 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Noul val de producatori romani - partea a treia
TAGS:
noul val 
Pentru ca muzica electronica a explodat in ultimii ani in Romania si mai toti marii DJi din pozitii fruntase in topuri de specialitate au sustinut show-uri in tara noastra, orientarile muzicale ale romanilor s-au impartit. In vreme ce unii au ales linia techno, altii house, altii trance si progressive, categorie despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Unul dintre cei mai notabili producatori romani de trance este Adrian Ivan aka Mr. Pit. Portofoliul sau cuprinde deja EP-uri lansate la case de discuri precum Coldharbour Recordings (label-ul lui Markus Schulz), sub-divizie a casei de discuri Armada Music (condusa de catre Armin van Buuren, Maykel Piron si David Lewis), Drizzly Records, Well Mixed Records, Mainframe Recordings, Emotive Sounds, Super 6, Asgard si Grooved Music. De curand, Mr. Pit a fost ales artist of the week la Armada Music. Ii puteti asculta o parte din piese pe myspace.com, AICI.

Digital Nature (pe numele lui adevarat Iulian Cuculea) este un alt producator de muzica trance, care din 2006 si pana astazi a lansat mai multe EP-uri. "Eu sunt exclusiv pe Armada cu aliasul Digital nature, dar aici rar de tot mai produc cate ceva. 2 la mana, acum sunt 90% pe techno si voi avea release-uri pe High Contrast / In Charge (fostul ID&T) si pe Taste / Armada (fostul label al lui Remy) PS: pe aliasul Digital nature am scos si pe Spinnin' si pe Discover remixuri in trecut si mai sunt vreo 2-3 care urmeaza in curand." Din aceeasi categorie face parte si Alin Crihan aka Allan O'Marshall, un tanar producator in varsta de doar 18 ani. Pe pagina sa de myspace.com, respectiv AICI, va puteti face o impresie despre cum suna productiile sale.

Petrisor Dima aka Anhken a fost luat la ochi cu un remix la trupa romaneasca Sistem de catre Tiesto (detalii AICI). Anul urmator, Anhken lanseaza o serie de EP-uri la prestigiosul label Anjunabeats fondat de trio-ul electro/trance Above & Beyond. O parte din piesele sale pot fi ascultate pe myspace.com, AICI.

Din categoria grupului Magnetik Grooves ii gasim, cu un sound distinct, pe Nestor, Lucian Doltu, Paul Damixie, JASC, Ics, NTFO. Desi sound-ul Magnetik nu se inscrie in categoria trance, majoritatea artistilor de aici pastreaza o linie electro-house / progressive / tech, parte din piese avand multa priza intr-un peak time set. Ii gasiti pe toti producatorii enumerati mai sus pe myspace-ul Magnetik Grooves, AICI.

Allexinno este un tanar DJ din Craiova, care 'a dat lovitura' in ultimele luni cu piesa "Sunrise 5 AM". EP-ul a fost lansat la Funktion Recordings impreuna cu un pachet de remixuri, iar piesa a fost primita foarte bine de multi DJi internationali de top. Allexinno mai are disponibile doua EP-uri lansate oficial la casele de discuri Akkamuzik si Musictracx Recordings, iar ca sound variaza de la progressive house pana la electro - house si tech.

Panaitescu Razvan aka Topo a lansat mai multe EP-uri de factura progressive / electro-house la case de discuri precum Raw Trax, Advanced Records, 4-Stroke Produktunes, Composure Records si altele. Topo provine din Galati si are 29 de ani. De-a lungul timpului a mixat alaturi de nume cunoscute de pe scena internationala cum ar fi Dj Tarkan , Anthony Pappa , Rick Pier ONeil , Dpen , Sertac Kaya, Snake Sedrick, Federico Epis, David West, Serdar Olcay si altii.

La categoria producatori cu caracter up & coming intra si Andeeno Damassy, un tanar din Ramnicu Valcea, cu cateva piese lansate la case de discuri precum Eighttrax, Some Cutz Up sau Indalo Records.

Un proiect trance / progressive mai putin cunoscut este Microsonic. La baza lui stau Alex Raducan (alias Axel Reyssen) si Arianna Ekstrom (aka DJ Solaari). Ii puteti gasi pe myspace.com, AICI.

Puteti adauga sugestii de producatori romani din noul val, prin comentarii, insotite de un link.


Popup detector