Microfoane cu fir folosite pe scena

17 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Microfoane cu fir folosite pe scena
1. Sennheiser MD21
Acesta este stramosul microfoanelor dinamice moderne, cel putin in Europa. Modelul omnidirectional, sferic il face insa dificil de folosit pe scena. Rezistenta este punctul sau forte.

2. Sennheiser MD441
Creat initial pentru reportaje, mai ales in mediile cu mult zgomot de fundal, MD441 si-a facut rapid un nume si in ceea ce priveste amplificarea sunetului de la instrumente.


O intrega scena ar putea fi dotata cu aceste microfoane, desi pentru un concert R&B ar fi probabil cam mult. Poate fi folosit si de solisti, insa faptul ca este destul de mare, greu si dupa cum il considera unii urat, acest lucru nu se intampla prea des.

3. Sennheiser MD421

Acest model este intr-adevar folosit pentru aproape orice inclusiv pentru reportaje de teren (pentru care a fost si creat initial). Setarile diverse se pot face direct de pe microfon, fara a mai lucra la mixer. Capteaza vocea, insa dimensiunile reduse si greutatea sunt un minus in acest caz. Multi vocalisti sunt deranjati si de grilajul de metal.

4. ElectroVoice RE20

RE20 are multe `porecle` - cele mai multe considerate comice doar daca aveti 11 ani sau sunteti foarte- foarte beat. Poate fi folosit si pentru toba mare, insa si pentru alte instrumente (mai ales de suflat). Membrana sa are un diametru relativ mare tinand cont de faptul ca este un microfon dinamic. Este folosit si la radio. Limita de captare este destul de redusa.

5. Sennheiser e606

Modelul este folosit pentru toate felurile de amplificatoare pentru chitari electrice. Sennheiser e906 este fratele mai mare al lui e606.

6. Beyerdynamic M201 TG

A reusi sa acoperi sunetul captat de la tobe nu este usor. Este nevoie de ceva nu foarte greu, care sa capteze de la distanta. M201 TG este un clasic.

7. AKG C747

Alt microfon pentru tobe de data aceasta pentru toba mica. Dimensiunile reduse permit sa fie postat foarte aproape de instrument, fara a deranja aranjamentul, iar fidelitatea sa ajuta la o interferenta minima fata de celelalte tobe ale set-ului. Nu incercati sa il probati in timp ce purtati casti.

8. AKG D112

Daca recunoasteti acest model, ati stat cu siguranta foarte aproape de tobe, deoarece este folosit in interiorul tobei bass. Inelul turcoaz avea la origine culoarea neagra.

9. Shure SM58

O versiune mai buna decat M500. Solistii preferau sa isi apropie acest microfon cat mai mult de gura, pentru un sunet mai grav.

10. Beyerdynamic M500

Un microfon ieftin, preferat in vremea in care vocalistii preferau sa cante mai mult decat sa urmeze o coregrafie stricta. Desi nu se mai fabrica, modelul este foarte popular si astazi. Un urmas ce tinde sa ii egaleze performantele este TG-X 48.

Best Music


Popup detector