Lume asezata pe dixtractie la Chemical Brothers

22 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Lume asezata pe dixtractie la Chemical Brothers
Weekendul trecut am avut parte de o noua premiera in Romania: un show asteptat de mult timp, anticipat ca unul din cele mai tari din Romania ever Chemical Brothers. Spectacolul de lumini, lasere si proiectii video au fost cu siguranta unul din atuurile evenimentului. Se discuta despre faptul ca a fost 100 % live act sau despre lumea pusa pe distractie?

Expresia lume pusa pe distractie este probabil cea mai idioata fraza si cel mai des folosita in cadrul unor evenimente de muzica electronica. Cum ar veni, lumea (adica publicul) se pune pe distractie (distractie fiind in cazul de fata un obiect, o fiinta umana sau o fapta), sta cat sta, apoi, in cele din urma, se da jos de pe distractie. Asadar, la Chemical Brothers, lumea s-a asezat pe distractie, iar in clee din urma, a coborat de pe distractie.

Duetul britanic este indragit in toata lumea atat prin abordarea muzicala mai mainstream, insa si prin calitatea muzicii. Am remarcat un inceput foarte bun, in timpul concertului, si un sfarsit slab. Setup-ul monstruos de mare al celor doi ocupa aproape intreaga scena, asa ca de abia ii mai zarea pe Ed si Tom, deveniti doi omuleti pierduti in ploaia de imagini si efecte vizuale.

Il urasc pe lamer-ul care tragea cu nesimtire dintr-un trabuc, de peste 30 de minute. Daca cumva citeste acest articol si se simte, ar trebui sa stie ca in primul rand, la concerte de muzica electronica nu se agata fete, iar in al doilea rand ca in niciun caz nu agati o fata cu un trabuc puturos din care fumezi in mod ostentativ, rezemat de bar. Revenind la show-ul in sine, chimicalii au trecut prin mai multe etape ale carierei lor muzicale: albume mai vechi, hit-uri legendare astazi pe care le stie oricine, dar si piese de pe noul lor album We Are the Night.

Spectacolul vizual a fost poate cea mai buna parte a concertului, proiectiile video reprezentand cu siguranta unul din punctele forte cu care se poate mandri intregul management Chemical Brothers. Cum era de asteptat dupa o asemenea campanie de promovare, Sala Polivalenta s-a umplut astfel incat pe ringul de dans nu puteai sa faci prea multe miscari fara sa imbrancesti pe cel de langa tine.

Checamil Brothers a fost un concert asteptat de multa lume si care a starnit multa anticipatie, un concert care si-a meritat mare parte din bani, un spectacol de lumina si o lectie de marketing de nota zece.
Popup detector