Label feature: L.I.E.S. - Long Island Electrical Systems

12 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Cu putin peste zece release-uri la activ, label-ul Long Island Electrical Systems, sau mai pe scurt, L.I.E.S., s-a impus deja ca un spatiu care gazduieste muzica pentru care estetica audio este esentiala.


Altfel spus, muzica electronica de calitate.


Label-ul este localizat in Brooklyn, New York, si desi nu are decat doi ani, si-a adunat deja o gasca de artisti cu muzica serioasa: Legowelt, Steve Summers, Terekke, Steve Moore, Jason Letkiewicz si altii.


Astfel ca pasiunea lui Ron Morelli (fondatorul label-ului) pentru sound-ul brut electro emanat de Olanda anilor '90 s-a concretizat odata cu aparitia case de discuri olandeze Bunker records, model inspirational pentru DJ-ul american.


"Damn, inca incerc sa-i ajung din urma pe I-f, Guy, Electronome, Unit Moebius, I-G, DJ Overdose, Novamen, Sendex, Tyrell, Viewlexx, Murder Capital Acid Planet, Bunker, C-B-S, toate acestea m-au asaltat total, iar acestor oameni nu le pasa absolut deloc de ceea ce crede lumea, rezultand piese underground cu caracter de timeless.


Cat priveste influenta din partea sound-ului olandez din Haga, cred ca este mai mult vorba despre atitudine, decat despre muzica in sine, atunci cand am decis sa pornesc label-ul meu", spune Ron.


Ron Morelli - Jack Beat Off Demo MixAsculta muzica online pe Beatfactor.ro


Ron a vrut sa aiba propriul label pentru a lansa piese de-ale lui si de-ale unui grup apropiat de prieteni. Ideea este, in mare parte, cam aceeasi, cu fiecare nou label underground care apare pe piata. Sound-ul trebuie sa fie dark, iar din ce se poate asculta deja la L.I.E.S., limitele sunt impinse la extrem privind acuratetea pieselor techno si house.
Ron a lucrat la magazinul A1 Records din New York timp de doi ani. "Mergeam insa acolo de multi ani, era locul unde gaseam intotdeauna muzica. Poti sa gasesti multa muzica deosebita acolo, de la ciudatenii pe sintetizatoare, la discuri de house, techno si disco din '90. Fireste, asta mi-a schimbat viziunea generala asupra muzicii. Il cunosc pe Jeremy, tipul care lucreaza acolo, avem cativa prieteni comuni in Detroit".Cat timp a lucrat la magazinul de viniluri, intre clientii care veneau destul de des se numara Tim Sweeney, Justin V, Duane Harriott, Anthony Parasole, Dam Funk, Twilight Tone, Alex from Tokyo, Anton Esteban, the Future Times crew, Willie Graff, Benguin, Sharegroove, Sal P, Danny Krivit, DJ Harvey.


Juno Plus Label Podcast - Long Island Electrical Systems by Juno Plus on Mixcloud


Ron a crescut cu punk rock si hip-hop si abia dupa 1998 a inceput sa asculte muzica electronica. Cat priveste apartenenta la New York, Ron nu se simte atat de legat de acest oras. "Toata lumea are un label, pune muzica, face asta sau ailalta, in fine...Totul este epuizat, uzat, toata lumea pune muzica in aceleasi locuri deprimante, pe sisteme de sunet obosite."Popup detector