KORG monotron - Analog on the go

13 Decembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

KORG monotron - Analog on the go
TAGS:
korg  monotron  sintetizator 

Sintetizatoarele analog erau candva giganti, adevarati monstri; dar nu mai sunt. Sintetizatorul cu adevarat analog monotron este atat de mic incat incape in buzunar si este gata pentru joaca in orice moment - oricand, oriunde.


Desi e atat de mic incat incape intr-o mana doar, uimitorul monotron livreaza sunete uimitoare. Mai mult, este o placere sa canti la el. Butoanele de control au fost asezate special pentru a usura utilizarea cat mai mult. Concentrandu-se pe cei mai importanti parametrii, panoul central contine doar 5 knob-uri si un comutator. Cu acest nivel de simplitate, acum oricine poate sa se bucure de lumea analog a sintetizatoarelor.

In linii mari:

- prezinta acelasi filtru analog clasic gasit si in legendarul Korg MS-10 si MS-20

- se poate filtra orice sursa audio externa folosing jack-ul pentru audio input

- keyboard usor de manevrat si inpirativ

- sintetizator cu-adevarat analog ce contine: VCO, VCF, LFO

- LFO poate modula ori pitch-ul ori cutoff-ul filtrului

- knob-ul de Rate pentru LFO are LED-uri indicatoare

- poate opera pe baterii si dimensiuni cat palma - portabilitate maxima

- cu difuzor incorporat / jack pentru casti - poti asculta fie singur fie cu prietenii

Expresie usoara cu keyboard-ul mic

Imprumutand bucuria prestarii cu simple atingeri de la binecunoscutele produse Kaoss de la Korg, controlul cu claviatura sintetizatorului monotron duce usurinta in utilizare chiar mai departe. Simple gesturi ale degetelor pe claviatura pot contura efecte expresive precum vibrato si glide.

1VCO, 1VCF, 1LFO - blocuri de contructie modulara a sintezei

Circuitul electric al lui monotron este radical de simplu: un oscilator controlat prin tensiune, un filtru controlat prin tensiune, si un oscilator de frecventa joasa. Ca rezultat, procesul de creare este intuitiv, si inteles instant. Si e foarte distractiv. Monotron aduce cu sine distractia in crearea muzicii, care este si inima sintetizatoarelor analog.

Faimosul filtru de la Korg

Monotron are acelasi binecunoscut filtru Korg de la modelele MS-10 si MS-20, si adauga putin surplus la rezonanta. Lansarea originala fiind acum 30 de ani, aceste instrumente sunt ravnite si astazi datorita filtrelor sale agresive si dinamice. Knob-ul de cutoff al frecventei stabileste tonul sau frecventa filtrului; knob-ul de Peak al filtrului accentueaza sunetul.
Satisfactie semi modulara

Precum si originalul MS-20, filtrul lui monotron poate fi setat, permitand unei surse audio externe sa fie procesata de catre el. Prin jack-ul de input se poate introduce semnal

audio chiar inaintea filtrului. Aceasta functie permite inserarea cu usurinta a unui Kaossilator, un keyboard, o chitara, un audio player digital sau chiar o piese ne masterizata in monotron pentru a te bucura de efectele filtrului modelatoare de sunet.

Versatilul LFO produce emotie in audio, dar si vizual

LFO-ul poate intervenii fie in oscilatorul de pitch sau in cutoff-ul filtrului. Si viteza si intensitatea sunt individual reglabile, asa ca poti crea orice de la un vibrato usor la schimbari de ton saritoare in proportii galactice. Rotind knob-ul de Rate al LFO-ului - cu iluminare LED - viteza efectului de modulatie si viteza aprinderii LED-urilor se sincronizeaza.

Asculta oriunde - singur sau cu prietenii

Magnific prin compacticitate, monotron-ul include si un difuzor in miniatura. Pe langa functionarea pe baterii, aceasta functie iti ofera libertate de a folosii sintetizatorul oriunde doresti. Are si o iesire pentru casti pentru a putea folosii sintetizatorul acasa, pentru inregistrari, sau pentru a-l conecta la un amplificator.

Traducere si Adaptare: Octav Paul

DjSuperStore.ro:


Popup detector