Despre istoria unui club - Session (Bucuresti)

22 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Despre istoria unui club - Session (Bucuresti)
TAGS:
session  clubbing 
Clubul Session a aparut in peisajul clubbing bucurestean in urma cu mai bine de un an si jumatate, undeva prin luna martie a anului 2007. La inceputul verii acestui an, clubul din complexul comercial Cotroceni s-a inchis. Cititi mai jos despre istoria clubului Session.

Clubul Session a fost initial deschis de catre rapper-ul Bitza si ulterior agentia Sunrise a preluat comanda; odata cu asta, Session si-a impamantenit conceptul de casa timpului tau liber. Agentia l-a recomandat drept spatiul ideal experientelor clubbing. Si pentru a face din Session o a doua casa, agentia Sunrise si-a instalat in club, intr-o camera din spate, birourile.

De la una din primele petreceri cu invitati straini (Pier Bucci, Pedro si Ali Nasser pe data de 8 aprilie 2007), clubul Session a trecut printr-o tranzitie muzicala constanta. Pe 15 septembrie 2007 clubul s-a redeschis, cu Pascal F.E.O.S., Kozo si Prik la pupitru; tranzitii de la negru la gri, fresh, climatizat si dinamic.

In toamna anului 2007, s-au perindat prin Session o serie de artisti straini de prima mana, parte din ei in premiera in Romania, iar alta parte cunoscuti deja publicului de la noi. Enumeram Ellen Allien si Apparat (pe data de 6 octombrie 2007), Onur Ozer (pe data de 21 septembrie), Carsten Schuchmann alias Meat si Chris Wood (pe data de 13 octombrie), Andre Galuzzi (pe data de 19 octombrie), Magda cu Ryan Crosson (pe data de 26 octombrie), Chris Liebing pe 2 noiembrie, DJ Sneak pe 9 noiembrie, Monika Kruse pe 30 noiembrie, Troy Pierce si Gaiser pe 1 decembrie, Marco Carola pe 15 decembrie, RPR Sound pe 29 decembrie si petrecerea de revelion cu Zip, Raresh si Praslea.

Acestea sunt insa doar o parte din petrecerile care au avut loc in 2007 in Session. Tot anul trecut, respectiv 2007, Session a gazduit si cateva party-uri after-hours de pomina; cele mai notabile sunt after party-ul cu Ricardo Villalobos si rezidentii Sunrise, si Luciano.Daca in prima jumatate a anului 2008 clubul Session a tinut petreceri cu public pana dimineata tarziu, a doua jumatate a lunii aprilie si luna mai s-au dovedit a fi cele mai slabe. Pana atunci insa, Session-ul a bifat o serie de premiere in Romania, cu artisti riscanti la vremea respectiva pe scena de club de la noi: Kevin Saunderson, Shinedoe, Cassy. Pe 7 martie, Sunrise si-a serbat sapte ani de activitate cu 2000 And One, iar pe 10 si 11 aprilie a avut loc editia 2008 a festivalului Rokolectiv; de notat si o petrecere after cu Magda, pe 12 aprilie dimineata.

Tot in Session au ales si alti promoteri sa-si faca evenimentele; notam Brazaville, Amon Tobin, Ursula 1000.

Ironic, una din ultimele petreceri din Session a fost Beat Factor Sessions cu Vera, Raresh si Pedro.

Fie ca ajungeai cand era petrecere sau ziua in amiaza mare, in afara programului, la Session mai tot timpul era cineva la pupitru care se antrena. Este, daca vrei, un fel de a doua casa de-a noastra, un fel de laborator in care se nasc tineri DJi, spunea Catalin Ghinea, omul de baza de la Sunrise & Session.

Locul a insemnat, inainte de toate, muzica. Atunci cand Catalin a preluat o parte din club, s-a plecat din start de la aceasta idee - muzica de calitate iar cand venea vorba de muzica si artisti, intotdeauna le cerea si sfatul celorlalti din gasca.In scurta existenta pe piata a Session-ului, clubul s-a impus drept o alternativa serioasa a ceea ce exista la vremea respectiva pe piata: cluburile Kristal, Studio Martin si Kado. Exista mai multe argumente pentru aceasta concluzie: - a fost cam singura locatie care a acordat un interes vizibil conceptului de visuals si de VJ, atat prin prezenta constanta a VJ-ilor romani la pupitru (Dreamrec, SKVJS, Cote), cat si prin anuntarea acestora pe afisele promotionale. A fost singura locatie in care s-au tinut after-uri cu adevarat; asta intr-un club cu program de main (de seara pana dimineata).

Multi promoteri romani au vazut Session-ul drept unul dintre cele mai ok locuri din Bucuresti, astfel incat au incaput laolalta, pe parcursul mai multor luni, artisti de la A la Z. Marea parte a artistilor romani s-au perindat pe la pupitrul clubului, mai ales Djii agentiei Sunrise: Raresh, Rhadoo, Pedro, Raoul Russu, Praslea, El Cezere, Atena, Kozo, Sebo, Herodot, Ali Nasser, Demos & Boola, Spiros.

Sezonul clubbing s-a redeschis in aceasta toamna, doar cu cateva oferte de club serioase (le putem numara pe degetele de la o mana); asta dupa ce 2008 a vazut un maldar de artisti si trupe, festivaluri si concepte noi dedicate muzicii electronice.


Popup detector