De ce au ales Vama Veche?

04 Mai 2009 Beat Factor BeatFactor

De ce au ales Vama Veche?
TAGS:
1 Mai 

1 Mai-ul muncitoresc a speriat pescarusii care survolau proaspata pista de biciclisti din Vama Veche. In locul lor, peisajul s-a umplut de o multime pestrita de reprezentanti ai diverselor subculturi si generatii.

Am ajuns in "non-conformista" localitate chiar vineri in sfanta zi libera. De pe coama dealului se vedea clar ca lucrurile s-au schimbat, cel putin din punct de vedere al cladirilor care s-au ridicat. In cele cateva secunde cat Vama se vedea de sus, am apucat sa vedem cu coltul ochilor noile betoane, dar si plaja, pe care misuna o multime de puncte negre. La ce nu ne-am asteptat au fost masinile.

Coada incepea undeva mult inainte de semnul de intrare in Vama. Masinile parcate la fel. In loc de camp in stanga, camp in dreapta, drumul era strajuit de masini parcate. Mai ceva ca pe stradutele dintre blocurile bucurestene. Iar intre ele, cu chiu cu vai, doua coloane de masini incercau sa se strecoare, care inainte, care inapoi.

Asteptam cu interes sa vedem cum arata pista de biciclisti si mai ales, daca o foloseste cineva in scopul cu care a fost facuta. Nu mare ne-a fost mirarea dupa ce in doua zile am vazut ce-i drept doi biciclisti, dar nu pe pista.

Pe pista circulau masini. Cu doua roti pe pista de biclisti si cu doua pe pista pentru pietoni, de unde lipseau deja dale. Iar turistul? Turistul se strecura, ca de obicei, printre ...

Cine mai vine si cine vine acum?

Turistul de Vama a fost la fel de pestrit anul asta ca si in ceilalti. De la batraneii care iesisera la promenada pe stradutele unde tocmai se descarcase piatra, la rockerii caratori de pet-uri, la mangaliotii cu blugi si lanturi lucitoare insotiti de domnisoare pe tocuri, la smecheri cu freze de Bamboo. In rest, oameni pe care nu ii mai mira demult nimic.

Dupa ce ne-am parcat strategic in spatele Expiratului am plecat in turul de onoare. Am plecat in recunoastere fix pe pista de biciclisti. Vederea spre mare era completata de cateva corturi si multe masini parcate. Si niciun bar. Intre drum si coltul care a mai ramas din epava mai strajuia doar Corsarul. Care, pentru ca probabil si-a schimbat mesele, si-a dublat si preturile.

Daca Expiratul s-a retras mai spre bulgari, langa vila albastra, Shire-ul s-a transformat in Goblin si a luat locul Club A. Despre Ovidiu ce sa spunem, si-a pastrat becul. La Soni este acelasi gard, iar pe langa drumul pietruit spre faleza, dintre corturile multe sfaraiau si cateva gratare aducatoare de fum.

Mancatoriile au functionat fara oprire. Cozile la shaorma au fost la fel de lungi iar asteptarea dupa comanda la o masa fara fata de masa si mai si. Multa lume s-a refugiat sa manance la bulgari, altii au asteptat cuminti la cozi.

Oricum, de ce sa mintim? Cine a venit a venit sa deguste in aer liber din diversele licori bahice. Chit ca au ajuns ulterior sa doarma pe plaja, in masini, pe banci, in hoteluri, pensiuni sau in 2 Mai.

Inca mai vine lume pentru prima oara in Vama. Iar cei care stau si pazesc pescarusii toata vara ii recunosc de obicei. Cum cascam ochii la multimea care sarea pe si dedesubtul terasei de la Expirat am auzit multe si am vazut multe. Am vazut inclusiv un borcan imens de muraturi, transportat printre puratatorii de ochelari de soare de la miezul noptii. Dupa cateva beri cred ca intra bine zeama acra.

Cum scapi de viol?

Ce mi s-a parut cel mai iesit din comun? Am gasit reprezentantul perfect al noului venit in Vama Veche, cel aducator de statut de statiune.

In timp ce unii asteptau rasaritul, altii asteptau politia. Vorbim despre o tanara domnisoara, din cate am inteles "cea mai buna" dintre cele pe care le-au vazut ochii experti ai bodyguarzilor.

A dansat toata noaptea pe mesele de lemn. A strigat in stanga si in dreapta ce frumos este in Vama Veche, cata libertate e, si mai ales ... ca o sa mai vina si alta data ...

Dimineata? Cine statea dezbracata de inhibitii, in toata splendoarea celor rusinoase in campul din spatele Expiratului? Tanara domnisoara, admirata din toate partile de vreo 40-50 de malai-mari, dornici de intalniri private in diversele colturi si tufe din imprejurimi.

Noroc cu blanzii bodyguarzi, care s-au oferit sa o insoteasca, si citam "fara sa o violeze", pana la masina unde isi lasase hainele. Ce conducea stimabila? Un Maseratti, despre care inca dam cu banul daca va mai imprastia vreodata praful drumului de Vama Veche.

De ce a ales Vama Veche? Pentru ca a auzit, mai tarziu sau mai devreme decat altii, ca e "frumos si liber si nonconformist". O sa se mai intoarca? Probabil ca atunci toate hotelurile incepute vor fi terminate. Daca nu va fi canalizare, macar va gasi o camera cu jacuzzi.

Intrebarea este: se va mai gasi vreun tanar gentleman care sa o insoteasca pe sapte drumuri pana la Maseratti fara sa o cunoasca cu totul?


via ziare.com


Popup detector