Cum sunt facute vinilurile

02 August 2010 Beat Factor BeatFactor

Cum sunt facute vinilurile
TAGS:
vinil  vinyl 

Discul de vinil este construit din policlorura de vinil, o substana din categoria materialelor termoplastice cu o structura amorfa. Aceasta se degradeaza chimic in urma expunerii la ultraviolete si caldura.


Stabilizarea se poate face prin adaugarea unei substante chimice in timpul producerii discului. Aceasta nu previne degradarea, dar o controleaza facand discurile de vinil rezistente la atacul fungic si la umiditatea crescuta.


In lumea muzicii in general, dar si a muzicii electronice in particular, discul de vinil are un rol aparte, unic. Pe langa tonalitatea cu caracter analog, atat de draga melomanilor, vinilul are o caracteristica unica - este cel mai greu suport ce poate fi copiat / duplicat acasa; spre deosebire de CD-uri, casete, si, mai ales, mp3-uri.


Manufacturarea vinilurilor implica o munca manuala bine structurata si surprinzator de minutioasa. Puteti urmari mai jos, gratie seriei "How It's Made" de la Discovery Channel, cum sunt facute discurile de vinil.
Iar pentru "maniacii" care se gandesc cum pot copia / multiplica un vinil, iata cativa pasi, gratie mikesenese.com (in cadrul aceleiasi surse gasiti detalii destul de la obiect despre procesul de 'piratare' al unui disc de vinil).
Popup detector