Cube Cast un radio online special

08 Ianuarie 2007 Beat Factor BeatFactor

Cube Cast  un radio online special
Pentru cei care chiar nu pot sta mult timp fara sa vada un DJ mixand si pentru cei care nu prea reusesc sa ajunga prea des prin cluburi din varii motive a sosit ziua norocoasa in care DJ-ul vine si le mixeaza chiar in propria casa. Suna bine, nu? Dar despre ce e vorba daca tot v-am facut curiosi? Un radio online. Un radio online un pic mai special. De ce? Pentru ca spre deosebire de orice radio unde doar asculti muzica, aici poti sa il si vezi pe cel care mixeaza.

Asa ca daca vrei sa dai un party acasa intra pe www.cubecast.net. Nu numai vei auzi muzica, dar il vei si vedea pe DJ cum mixeaza, cum schimba CD-urile sau cum danseaza.

A cui a fost ideea? Alex Pop si Mihai Petrica, adica un programator si un grafician. Proiectul a inceput prin iunie anul trecut si tot atunci a avut loc si prima emisiune. Si de atunci s-au perindat pe la pupitrul CubeCast DJ-i ca Haute Culture, Vania, Herodot, Marika, Praslea, Thornado, The Model sau Kozonak, dar si rezidentii CubeCast, Atari, Tom Wilson & V. Cei din spatele proiectului spun ca felia muzicala pe care incearca sa o promoveze prin aceste show-uri de livestream e larga, desi ei se declara niste impatimiti ai minimal-ului. Iar pe langa DJ-ii cunoscuti care vin sa mixeze aici, si cei mai putin cunoscuti sunt bineveniti, atata timp cat stiu ce trebuie sa faca la butoane.

Unde are loc toata treaba? In Bucuresti. Unde altundeva? Studioul e amenajat intr-un apartament pe Calea Victoriei. Se filmeaza cu doua camere. Una e fixata deasupra pupitrului, asa orice DJ in devenire poate lua lectii gratuite de la cei mai experimantati, iar cealalta ofera imagini cu DJ-ul la pupitru in spatiul 3D CubeCast. Si chiar se vede si se aude in timp real daca esti norocosul posesor al unei conexiuni bune la internet.

Momentan e o singura emisiune pe saptamana. Martea, mai exact, pentru ca dupa cum zic initiatorii proiectului e cea mai neutra zi din saptamana. DJ-ul mixeaza de pe la 6 seara pana spre miezul noptii, iar in restul timpului se pot urmari inregistrate emisiunile mai vechi de la CubeCast.

Cat despre impactul pe care acest proiect il are asupra publiculuipana si cei doi care i-au pus bazele sunt uimiti de feedback-ul pozitiv pe care il primesc. Si asta ii determina sa imbunatateasca cat mai mult site-ul si mediul 3D CubeCast.

Asa ca daca v-am facut cat de cat curiosi, tot ce pot sa va spun e Enjoy!


Popup detector