Condens la Sunwaves II

05 Septembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Condens la Sunwaves II
Pe 4 august, la festivalul Sunwaves II, organizat de Sunrise, peste 2000 de femei au avut orgasme auditive multiple, la patru scene, date de unii dintre cei peste 20 de DJ prezni. WowNoaptea ncepe timid, cu un raid pe la toate scenele, ca sa vezi unde-i mai tare! n timp ce la un cort, un DJ pune muzica pentru un ring gol, la altul se cnta de vara, muzica de acum doua veri.

Lume putina. Numai Troy Pierce sparge geamuri de un ring full de oameni, fum si evantaie n miscare, la scena M_nus.

Este nsa timpul lui Jeff Mills! Ce de oameni, cred ca au venit din mare!, trec pe lnga ureche niste constatari grabite spre ringul de dans. Maestrul i joaca actul cu clasa, sub maretia lunii. Elibereaza bestiile din unii barbati si i face sa racneasca ca niste fiare, care n fond, se pierd n multime. Dreamrec face proiecii. Le vezi si cu ochii nchisi, dupa ce te uiti la cer si iei o gura de stele.

Treci pe la Heartthrobe, apreciezi soundul, dar remarci mai ales freza neagra ca abanosul, data cu stil de o carare 80ista, cu care nu esti de acord, dar cu care te simti confortabil, caci iti aduce aminte de tata. Gata cu panarama, lets be Sneak-ing! Dai o tura pe la DJ-ul american care arata ca un hip-hop-er si te bucuri de o muzica perfecta pentru tabloul nisip, mare, pescarusi, bei, petreci si te nvrti. Și te nvrti, si te nvrti Ametit, te duci la Richie Hawtin, unde epuzderie. Dupa cum se misca lumea, parca sunt luati toti la palme, ntr-un stil kinky, care te muleaza pe ring. Scoate din fete tot ce-i mai sexy si totusi, nu ai cum sa faci fata, dect daca sari. Și sari, si sari... Nu ti dai seama ca te-ai cam potolit, dect cnd sari din nou. De cteva ori, te si zbai.

Mai vreau odata, aceeasi noapte!, tipa de pe nisipul din fata cortului M_nus, o blona superbronzata, care si-a dansat toata noaptea tenesii, n sutien. Se simte ca o meduza: intinsa si plutitoare. Pescarusii tocmai trezesc marea, iar cerul nfloreste culori - proiectii de la Dumnezeu, pentru un sound divin, la fel ca starea de spirit. Valuri ca sunet de fond. Hawtin, singurul DJ care mai pune muzica, ndulceste cafeaua cu niste laptic, ca sa savurezi si ultima picatura de serotonina, inainte de somn, exact cnd soarele tsneste de dupa linia orizontului. Te descalti, ti scuturi tenesii de nisip si ti relaxezi picioarele obosite n apa sarata. Sau nu. La un moment dat, ntartat: Hai ca a nceput din nou. Și iar sari, n timp ce ii ritmul minimal, loop dupa loop, cu mna, n aer: Aa da!.

De dimineata, nu stii cum, dar ai un deget de la picior sucit, ti-ai pierdut ceva, ai nisip n portofel, dar mai ales n par (!), stii ca vei avea febra musculara la gt, pentru ca ai facut furie (ca pe rock) si nu ti mai simti picioarele. Mai ai voce? Buzunarul este si el slabit, dar mintea a renascut si noaptea te-a adus la lumina, de doua ori mai vesel dect ai plecat la drum.

And thats the way, aha, aha, I like it!

Line-up-ul, unic pna la ora actuala n Romnia, a cuprins mai multe stiluri de muzica electronica, astfel ncat sa stii clar ce ti doreti. Jeff Mills, la scena Open Air a strnit artificii, dar mai ales nisipul, cu Detroit techno, iar DJ Sneak a facut panarama dansanta cu Chicago house, la scena Back to the Future. Acestor doua genuri le datoram evolutia clubbingului mondial, de aceea seturile au fost n primul rnd o lectie de muzica electronica si, n al doilea rnd, o trecere prin vibeul petrecerilor ilegale din anii 90. Richie Hawtin n schimb, la cortul M_nus, a fost super strong contemporan. Ne-a izbit crunt de prezent, cu minimal techno isteric si a creat condens, care picura, si el minimal, picatele din tavan. Danny Howells a pus la scena Kristal, pentru un public rasfirat.

Sursa: FHM Romania
Credits: ioanamoldoveanu.ro & freshgoodminimal


Popup detector