Voteaza cu cap la Premiile Muzicale BeatFactor.ro!

05 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Ca peste tot in lume, orice eveniment de tip awards nu poate fi luat ca un adevar absolut, ar fi o prostie. Ele au in primul rand un scop informational. Nu isi propun sa revolutioneze nimic sau sa schimbe ceva, ci vor doar sa reflecte o realitate (si din alt punct de vedere), a scenei pe care nu o cladim noi, ci promoterii, cluburile si artistii.

Problema cea mai mare este insa ca aceasta realitate are astazi, in Romania, doua fetze: realitatea de pe internet si realitatea de pe ringul de dans. Faptul ca mare parte din lumea de pe internet nu se identifica cu lumea din club nu mai este de mult o noutate. Sunt doua lumi paralele, si cu siguranta ca putinele exceptii care sunt prezente atat pe forumuri si diverse comunitati, cat si in club, vor aproba cele mentionate mai sus.

Ni se cere transparenta. Ni se cere corectitudine. Ni se cere sa dam cezarului ce-i al cezarului intr-o industrie clubbing cladita prost, care abia anul trecut a inceput sa semene cu ce se intampla afara. Ni se cere obiectivitate.

Beat Factor le cere in schimb tuturor celor care au considerat ca merita sa-si piarda doua minute din viata lor pentru a-si crea un cont (asta in cazul in care nu il aveau deja), sa voteze cu cap. Ce inseamna asta?

Nu avem un sistem de votare perfect, pentru ca perfectiunea nu exista; nici macar in filme. Este insa un sistem de votare prin care userul isi poate exprima votul rapid (in cateva minute), oferindu-i-se posibilitatea de a-si vota trei preferati in cadrul fiecarei categorii (in ordinea preferintelor, desigur adica cele cinci stelute / puncte, trei sau una).

Pentru a asigura acea asa-zisa transparenta, este absolut necesar ca fiecare utilizator sa-si duca voturile pana la capat; adica sa voteze complet la toate cele 16 categorii. Transparenta nu o creaza un sistem de votare, ci publicul care voteaza.

In functie de interesul acordat asupra acestui clasament, in functie de cat de important vede fiecare user acest clasament, in functie de cata pasiune se depune pentru a fi impacat cu gandul ca esti inclus intr-o scena clubbing relativ decenta, rezultatele vor fi pe masura voturilor userilor.

Fiecare vot este esential, iar din punctul nostru de vedere, cei care nu voteaza deloc si nu acorda nicio importanta acestui eveniment, nu au absolut niciun drept sa comenteze ulterior. Vom interpreta aceste comentarii drept frustrari.

Vrem o scena clubbing cat de cat sanatoasa din punct de vedere calitativ? Vrem sa vedem si alti artisti / promoteri / branduri / evenimente care sa fie fruntase? Vrem impartialitate, obiectivitate si acordarea meritelor celor care trebuie sa le primeasca cu adevarat? In acest caz, toata lumea trebuie sa voteze.

Asa cum s-a dovedit de-a lungul istoriei, schimbarile nu au putut fi infaptuite decat de catre popor. In cazul de fata, poporul este acela care plateste biletul la evenimente si care automat sustine material scena, poporul este acela care face audienta, deci poporul decide.

Pentru cateva minute, Beat Factor indeamna toate categoriile de public din Romania la a vota cu cap. Fie ca esti elitist, asculti muzica electronica de cand te stii si ai prins vremuri mai bune in clubbing-ul de la noi iar ceea ce se intampla acum a ajuns sa-ti fie indiferent, fie ca esti new-comer si ai descoperit clubbing-ul relativ recent (caz in care ar trebui sa le acorzi mai multa atentie si respect celor mai vechi), exprima-ti votul in intregime si cu cap.

Ce intelegem noi prin a vota cu cap? Ignora trendurile muzicale, ignora toate barfele de pe forumuri, ignora ceea ce iti spun cei din jur si voteaza asa cum crezi tu ca trebuie, nu cum spune lumea. Acorda atentie atat celor care merita, dar si celor care te-au impresionat pe tine, in mod particular.

In cautarea unui sistem de votare perfect, blamam in stanga si in dreapta, fara a realiza de fapt ca problema pleaca de la interesul acordat utilizatorului asupra acestui clasament. O scena de club se cladeste de catre public, iar cei care nu participa activ la scena si sunt indiferenti, ii rugam sa ramana indiferenti pana la capat. Li s-au adus colegilor de la Nights.ro Awards o serie de reprosuri, credem noi, nefondate, pentru ca nimeni altcineva nu a fost in masura sa decida pozitiile din acel clasament decat publicul.

Acestea fiind spuse, toata lumea la vot!.

p.s.: Cea de-a 17-a categorie, Contributie remarcabila pe scena muzicii electronice din Romania este o categorie fara drept de vot. Este un premiu bazat pe criterii subiective, pe care Beat Factor il inmaneaza cuiva despre care se crede ca merita sa fie mentionat aici.


VOTEAZA-TI FAVORITII LA PREMIILE MUZICALE BEATFACTOR.RO AICI!


Popup detector