Terapia prin muzica, izvor de sanatate si relaxare

14 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Terapia prin muzica, izvor de sanatate si relaxare
TAGS:
terapie 

Ai incercat vreodata sa te tratezi... prin muzica? Stim ca muzica ne poate schimba dispozitia si ne poate relaxa. Insa muzica are si potentialul de a ne ajuta sa depasim bolile, daca apelam la un terapeut cu experienta.

La nivel mondial, exista si organizatii care ofera asistenta in acest domeniu si reunesc terapeuti renumiti. Exista Federatia Mondiala pentru Terapie prin Muzica (WFMT), Asociatia Americana pentru Terapia prin Muzica si Asociatia Australiana pentru Terapia prin Muzica.

Meloterapia au rolul de a imbunatati starea generala de sanatate, de a te elibera de stres, de a alina durerile, de a imbunatati capacitatile de comunicare si de memorare, si de a ajuta la reabilitarea fizica a pacientilor.

Cercetarile in domeniu arata ca terapia prin muzica poate fi folosita cu succes intr-o varietate de domenii, de la sanatate si pana la activitatile de invatare.

Acest tip de terapie se utilizeaza la indivizi de toate varstele, care au diverse probleme de sanatate, cum ar fi probleme psihiatrice, dizabilitati, probleme de comunicare, interpersonale, la varstnici sau la cei care sunt dependenti de alcool sau droguri.

Daca la noi meloterapia nu este atat de populara, exista si oameni care incearca sa o faca cunoscuta. In Timisoara, un terapeut muzical ajuta pacientii unui cabinet de stomatologie sa se relaxeze inainte de interventii.

Gheorghe Iovu este singurul compozitor de muzica terapeutica din Romania, iar de mai bine de trei ani canta in cabinetul stomatologic al sotiei sale, relateaza Timisoara Online.

Timisoreanul a inceput sa compuna melodii pentru terapie dupa Revolutie si a scos pana acum opt discuri, piesele sale fiind utilizate si in cabinete medicale din strainatate.

Muzica pe care o compune Iovu face ca pana si cei mai fricosi pacienti sa nu mai aiba nicio teama atunci cand calca pragul cabinetului stomatologic. Cel mai mult au de castigat parintii, care nu mai au probleme atunci cand trebuie sa ii duca pe cei mici la dentist: copiii au ajuns sa vina de placere la stomatolog.


via ziare.com


Popup detector