Si DJ-ii canta

07 Mai 2009 Beat Factor BeatFactor

Si DJ-ii canta
TAGS:
microfon  cantat  DJ  vocal  voce 

Desi pana nu demult nu prea puteam gasi nicio logica in expresia "un DJ care a cantat in nu stiu ce club", in 2009 au inceput sa apara din ce in ce mai multe albume pe care artistii isi folosesc vocea (lor sau a altora).


Tot in 2009, incepe sa se acorde o mai mare atentie partii vocale in muzica electronica, iar cel mai concludent exemplu in acest sens este Kerry Chandler si holograma lui 3D (detalii aici). Vocalul in muzica dance electronica a avut dintotdeauna un rol important, iar atunci cand este folosit (preponderent in stilurile muzicale ce implica mai multa armonie - vezi deep house) nu i se acorda atentia cuvenita; cel putin asta crede Chandler, un erou in ale house-ului.


Un alt exemplu este noul album al lui Damian Lazarus, pana nu demult un personaj necunoscut la nivel international, cu un label cu release-uri bune (Crosstown Rebels). "Smoke the Monsters Out" este un material complet diferit fata de ceea ce ne-am fi asteptat de la Damian Lazarus, protagonistul excelentelor emisiuni Lazpod, disponibile mocca pe internet (le recomand pe absolut toate, cam 11 la numar). Damian spune ca "in momentul in care am inceput sa scriu versuri si sa compun muzica am fost captivat. Ideile veneau una dupa alta si am inceput sa cred ca pot sa fac pasul de la DJ-ing la ceva mai profund. Am incercat sa produc un album de debut sincer, amuzant si profund. Risc foarte mult cu acest material, dar sunt mandru sa spun ca este cel mai bun lucru din viata mea." Recomand cu incredere "Neverending", primul extras pe single de pe album, cu doua remixuri ce duc usor inspre disco - good stuff for home & car & fuck listening.


Alte doua exemple concludente in acest sens sunt Matthew Dear si Misstress Barbara, care nu de mult au inceput sa experimenteze muzica la un alt nivel, acordandu-i partii live si vocal-ului o mult mai mare atentie.


Si atunci de ce sa ne mai miram cand pop-ul electronic modern invadeaza festivalurile de prestigiu de muzica electronica din afara? Cum ar spune unii, muzica are diferite forme, iar un artist complex este cu siguranta un artist care este constient de cat de multe poti descoperi in muzica.


La cat mai mult cantat!


Popup detector