Romania! We have Dubstep

27 Aprilie 2009 Beat Factor BeatFactor

Romania! We have Dubstep
TAGS:
dubstep 


Da, nu mai e o noutate ca scena locala de dubstep a inceput sa se miste din ce in ce mai bine la noi. Si nu mai e cu siguranta nicio noutate nici faptul ca artisti romani reprezinta foarte bine acest stil muzical in afara granitelor.


Noutatea sta insa in faptul ca din ce in ce mai multi promoteri locali acorda un interes crescand acestui stil muzical ce a explodat in Londra in urma cu mai bine de cinci ani; sa se fi tot nascut prin 2000, de undeva din seva beat-urilor de drum and bass.


Va anuntam cu incantare primul DMZ Night din Romania! Asadar, "DMZ Night este cu siguranta evenimentul cel mai asteptat de catre fanii dubstep, oriunde in lume s-ar afla ei. Inceput acum 4 ani in clubul The Mass din Brixton de 4 „vizionari” ai genului: Mala & Coki (Digital Mystikz), Loefah si MC Sgt. Pokes evenimentul a functionat continuu ca un gathering dedicat in totalitate culturii impuse de sound-ul dubstep. De-a lungul timpului a inglobat in line-up-urile sale, in cadrul editiilor aniversare si prin prezentele in cadrul catorva dintre cele mai mari festivaluri din lume (printre care Dour, Bestival, Sziget, Roskilde, Outlook), pe langa cei 4 membri fondatori, artisti ca Skream, Kode9, Joe Nice, Cotti, Cluekid, Goth Trad, Hijack, D1, Youngsta, Pinch, Joker, Hatcha, LD, Distance, Silkie, Quest si multi multi altii. Unicitatea conceptului consta insa in „micile detalii” impuse de orice party DMZ, evenimentele desfasurandu-se in cele mai bune conditii de sunet si cu toate luminile din club stinse, ideea principala fiind aceea de a induce publicului un sentiment diferit si cat mai puternic doar prin intermediul muzicii pe care o promoveaza. Clubnight-ul a devenit un reper mondial al genului fiind prima referire in orice documentar dedicat dubstep-ului."


Evenimentul are loc pe 23 mai in Fabrica din Bucuresti. Protagonistii principali ai evenimentului vor fi doua legende vii ale sound-ului dubstep: omul cu cele mai joase frecvente dintre toti producerii momentului, asa cum a fost catalogat de publicatiile de specialitate - LOEFAH (DMZ, London, UK) alaturi de cel mai popular MC al genului, Best Dubstep MC conform Dubstepforum Awards - SGT. POKES (DMZ, London, UK).Popup detector