Lista celor mai importante evenimente confirmate in 2009

03 Februarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Daca anul 2008 a fost plin de evenimente cu artisti si trupe noi, ce s-a confirmat pana acum de catre organizatori pe anul 2009 intra usor la categoria must see. Iata cam cu ce ne vom confrunta in 2009 in materie de concerte si petreceri cu artisti dedicati mai mult sau mai putin muzicii electronice.

Primul eveniment important il reprezinta sosirea in premiera a duetului Minilogue, pe data de 27 februarie in clubul Kristal Glam. Minilogue este proiectul minimal house / techno al celor doi producatori suedezi, doi artisti prolifici si pentru scena de psy techno internationala. In anul ce tocmai a trecut, cei doi artisti au lansat albumul Animals la casa de discuri Cocoon, material ce a avut un adevarat succes daca e sa ne luam dupa review-urile primite de presa de specialitate.

Cu o zi mai tarziu, 28 februarie, Bucurestiul se va transforma pentru cateva ore in capitala clasicilor. In clubul Studio Martin va mixa legenda techno Jeff Mills, iar in Kristal Glam Kenny Larkin (in cadrul evenimentului Nights.ro Awards 2009). Cine isi aminteste noaptea de 15 spre 16 februarie 2008, stie de ce (detalii AICI).

Pe data de 6 martie, revine in Studio Martin nimeni altul decat boss-ul Border Community, James Holden. In acelasi weekend, Sunrise aniverseaza opt ani de existenta in clubul Kristal Glam, cu Tania Vulcano, Pedro , Praslea si Cristi Cons.

La jumatatea lunii martie, mai exact pe 14 martie, The Mission il readuce pe Laurent Garnier in Bucuresti. De data aceasta intr-un cu totul cu alt cadru fata de cel de anul trecut (detalii AICI pentru cine a ratat party-ul cu Garnier din Martin), evenimentul va avea loc la Fratelli Studios (Adresa: Str. Glodeni, nr. 1-3, in incinta Tenis Club Pescariu). Pe scena, alaturi de legendarul DJ si producator francez, vor mai urca: SCAN X [electronic], Benjamin Rippert [clapa], Philippe Nadaud [saxofon] si Philippe Anicaux [trompeta]. In deschidere vor mixa cei doi romani de la Khidja, iar de proiectiile video se va ocupa Vali Chincisan. Biletelul este 50 lei in avans si 75 lei la intrare.

Tot din categoria The Mission hits, sfarsitul lunii martie aduce alte doua evenimente noi: este vorba despre Tiesto la Sala Polivalenta pe data de 21 martie si Sven Vath la Arenele Romane (cort) pe data de 27 martie. Dupa spectacolului de sunete dictate de Sven Vath in deschiderea caruia vor mixa Andre Galluzzi si Jacek Sienkiewicz (live), aniversarea The Mission continua cu un after party oficial la Studio Martin, la pupitrul caruia se va afla un alt artist Cocoon, Chris Tietjen, alaturi de romanii reprezentati de Mandarina9: Livio, Pagal si Rosario Internullo.

Cea de-a patra editie de Rokolectiv - festival de muzica electronica si arte conexe va avea loc pe 10, 11 si 12 aprilie 2009 la The Ark si MNAC Bucuresti. Ca si la editiile precedente, cu aceeasi efervescenta, Rokolectiv aduce publicului romanesc in 2009, peste 20 de live-act-uri, instalatii, screening-uri, intalniri si altele. Printre primele nume confirmate se numara: Deadbeat (CA), Shackleton (UK), 2562 (NL), TRG (RO), Frivolous (CA), Prosumer (DE), Legoloop (CH). Minus si Ion (RO), MoHA (NO), Optical Machines (NL), Fennesz pres. Black Sea (AT).

Data de 16 mai este cu siguranta data Depeche Mode - pentru toata lumea. Depeche Mode va concerta in Parcul Izvor din capitala, in cadrul turneului mondial 'Tour of the Universe 2009', adusi de catre Emagic Entertainment. Turneul din 2009 marcheaza aparitia celui de-al doisprezecelea album de studio si cel de-al 28-lea an din cariera Depeche Mode. De asemenea, 'Tour of the Universe' va fi si primul turneu al trupei ce va include doar concerte de anvergura, pe stadioane, in 28 de orase, din 22 de tari.

Sarind peste Sunwaves 5 din perioada 1 mai din Mamaia despre care nu stim multe lucruri (surse neoficiale spun ca vor mixa printre altii si James Zabiela, John Digweed si Scarlett Etienne), ajungem la BestFest 2009. Are loc in perioada 1-5 iulie, tine cinci zile (de miercuri pana duminica) si se desfasoara la (deja) traditionalul Romexpo. Ce se stie pana acum? The Killers si Patrice pe 1 iulie (ziua zero), Moby si Motorhead pe 2 iulie (ziua unu), Franz Ferdinand si The Faint pe 3 iulie (ziua doi), The Ting Tings pe 4 iulie (ziua trei) si Manowar si Holyhell pe 5 iulie (BestFest aftershock).

Si acesta este doar inceputul.
Deja se discuta pe Forumul BF, AICI.


Popup detector