Lectia de muzica

27 Februarie 2008 Beat Factor BeatFactor

Lectia de muzica
Nu ma aflu in cea mai dezirabila pozitie data fiind noua mea aversiune pentru falsii profesori. Tot ce am incercat eu prin activitatea mea de pana acum a fost sa deschid mintea oamenilor catre ceea ce desconsiderau fara a avea rabdarea de a incerca sa inteleaga.

E normal sa ai gust, sa ai o directie muzicala ca artist sau consumator. Ceea ce e trist e ca foarte multi raman inchisi, motivand ca au un stil sau ca le place un stil anume si neaga restul. Se declara pueril rockeri, houseri, rapperi, clubberi. In stiinta sau arta progresul este baza, nu blazajul. A fost primul mesaj din lectia de azi legat de integritate si deschidere.

Pentru ca muzica buna inca se mai face. De fiecare data cand apare un nou stil, cand se produc schimbari, sau odata cu trecerea timpului, oamenii acuza ca muzica noua nu e de calitate, ca tot ce era bun s-a facut deja, ca tot ce e acum e o copie palida a ceea ce a fost. Nu este o copie: se numeste evolutie. Exista si cei care au abordarea complet opusa, care neaga tot ce s-a facut pana acum si care spun ca muzica actuala, mai exact ceea ce asculta ei, este cea mai buna muzica. Ambele abordari sunt extremiste si daunatoare. Incercati sa descoperiti muzica veche pe care nu o stiti: au fost atat de multi artisti senzationali, unii cunoscuti, alti mai putin. E totusi adevarat ca in muzica de azi e din ce in ce mai greu sa gasesti acei artisti speciali si talentati, pentru ca odata cu progresul din ce in ce mai multi oameni au acces la un calculator si implicit la productia muzicala. Dar exista. A fost al doilea mesaj legat de vechi si nou.

Al treilea mesaj e SMS.

Sunt de asemenea multi care acuza ca sunt neintelesi. Daca nu va intelege lumea faceti ceva sa va intelega. Tu, ca artist, trebuie sa ai putere de exprimare, trebuie sa fii capabil sa transmiti mesajul sau starea pe care ti-o doresti pe publicul consumator. Deci nu e vina lor daca nu te inteleg, ci vina ta ca nu te exprimi destul de clar. Sau poate ca nu a trecut destul timp. A fost al patrulea mesaj legat de frustrarea de artist.

Al cincilea mesaj este legat de sinceritate. Incercati sa ascultati muzica pe care o simtiti, altfel un intreg sistem de valori se va rasturna. De multe ori undergroundul nu este decat o scuza pentru o muzica proasta, de aceea si undergroundul isi creeaza propriul lui mainstream. Situatia e mereu aceeasi. Mereu e cineva in voga, mereu e cineva care se vinde mai mult. E normal. Dar indiferent cat de mult se vinde sau cat de popular e un artist sau un curent in anumite cercuri, important este ca TU sa decizi ce-ti place si sa nu-ti fie rusine cu alegerea facuta. Poate ca nu e cea mai buna alegere, poate ca peste ceva timp iti vei schimba parerea, insa nu trebuie sa-ti fie frica sau rusine cu ceea ce crezi.

Ultimul mesaj astept sa vina de la voi pe adresa vania(at)grooveplusplus.ro, pentru ca si eu am nevoie sfaturi si de observatii.Popup detector