Lamentare de vara - inutila

26 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Lamentare de vara - inutila
Peste tot, forumistii, bloggerii, clubberii si alti impatimiti ai beat-urilor se lamenteaza ca lucrurile nu merg bine in industria de club de la noi. De vina par a fi promoterii, uneori si DJ-ii, disputele pro sau contra minimal, pro sau contra celor cu un look mai diferit decat ceilalti, lipsa de locatii din Bucuresti, faptul ca nu se legalizeaza nimic, ca e prea cald, ca e aceeasi si aceeasi muzica si asa mai departe.

Am realizat ca lamentarile se intampla de cele mai multe ori vara, cand Bucurestiul incepe sa puta a pisat, cand taximetristii adopta maioul de vara ca garderoba urbana permanenta, cand sanii curvelor de prin centrul orasului sunt parca mai lasate decat de obicei, iar pielea este parca mai neagra.
Multi insa si-au facut din clubbing un fel de templu interior in care sa salasluiasca pana la adanci batraneti. La petreceri cu Dji nu-ti mai spun decat despre cat de bun sau de prost este cel care baga atunci, sau alte revelatii muzicale avute in ultimul timp. Se ia totul mult prea in serios, iar o industrie care ar trebui sa fie a entertainmentului in prima faza, se transforma intr-o industrie mult prea blazata.

Imi amintesc cu placere de un interviu cu Acquaviva luat la un hotel, inainte de a mixa in Studio Martin. M-a rugat sa-i trimit interviul (sau anumite faze din el) pe email inainte de a-l pune pe site. Lumea e prea serioasa cand merge la petreceri. Cheltui niste bani, distreaza-te, nu mai fi atat de serios!
Nu doar la petreceri, ne lamentam prea mult ca vine Villalobos prea des, ca ne-am saturat de minimal, ca nu prea sunt locuri in care sa iesi, fara insa sa mirosim si alternativele; pentru ca Dumnezeu a dat, din bunatatea lui, capacitatea aceasta omeneasca de a mirosi alternative.

Oamenii sunt violenti pe forumuri sau atunci cand comenteaza la diferite articole sau materiale; au pareri vehemente si impamantenite cu carcter de certitudini, nu se indoiesc niciodata in afirmatii, sunt drepti ca niste stalpi. Ne plangem prea mult si luam totul mult prea in serios, cand ar trebui doar sa ne eliberam de grijile cotidiene si sa ne bucuram.

Pentru ca si muzica electronica, la fel ca orice arta, este ceva care ar trebui sa te bucure. Daca nu te bucura, inseamna ca trebuie sa mirosi alternativele si sa nu mai pierzi timp si energie (inutila) pentru a te plange.Popup detector