Lakepark II - povestea continua

23 Iunie 2009 Saint BeatFactor

Am iesit din casa cu directia Ciric. Stiam vag unde trebuia sa ajung si asa ca m-am vazut pus in situatia de a intreba oamenii pe strada care e cel mai bun traseu spre Ciric, ca e un festival acolo. Eram surprins oarecum si ma simteam de parca eram singurul care mergea la acel festival, sau care stia de existenta lui. Si nici soferul de TAXI care m-a dus acolo nu stia nimic. In drum spre Ciric, prin padurea deasa cred ca am vazut un singur grup care se indrepta spre locul festivalului.

Lakepark II a fost primul festival de gen la care am participat in Iasi, desi el se afla la a doua editie. Muzica a fost antrenanta, locatia selecta iar publicul, de neegalat. E de notat diferenta imensa de atitudine pe care am intalnit-o, in comparatie cu alte partyuri si concerte din sudul tarii, unde deja publicul e format iar frecventa acestor evenimente isi spune cuvantul.Parca dorinta de a se lasa in voia ritmului a fost mai intensa, parca coeziunea dintre public si dj a fost mai stransa, parca trupurile s-au apropiat mai mult si s-au lasar prada muzicii si mai mult, parca dorinta de a petrece cu cei de fata, de a fi un tot care se dezlantuie pe ritmul delirant al sunetelor produse de mainile mestesugite ale dj-ilor Raresh, Praslea, Sebo, Inner, Moto, Phaser Lips, a fost mai mare. Lakepark e un eveniment cu renume in zona, la eveniment fiind prezenti tineri ca de prin toate orasele mai importante ale Moldovei, dar mai ales din Piatra Neamt, Vaslui, Bacau, dar si publicul iesean, amator de distractii in aer liber,departe de caldura innabusitoare. Sunt curios daca la editia a treia, tot Piatra Neamtul va fi fruntea.Line-up ul stilat si maturat intens prin cluburi de renume din toata lumea a tinut pubilcul pana in momentul in care a iesit soarele sus pe cer, motivandu-i intratat de mult incat sa ingroase randurile After-Partyului care s-a intins bine catre ora 1 dupa amiaza. In cateva cuvinte, Lakepark II a fost expresia clara a faptului ca acest gen de evenimente este la mare cautare, iar setea de distractie si de muzica buna si aerisita isi spune cuvantul.
Tot ce pot sa spun este ca astfel de evenimente sunt din ce in ce mai cautate si ca nevoia de un entertainment cat mai variat si mai select isi spune cuvantul, tendintele si pretentiile specifice cluburilor cu renume vest europene nemaifiind chiar asa de straine scenei locale.De aceea promovarea unui astfel eveniment devine esentiala, si asta nu numai in domeniul virtual, ci si in plan fizic, prin mai multe afise stradale, prin contactarea a cat mai multor medii. Sa speram ca LakePark III va fi de trei ori mai mare si ca Line-up-ul va fi de 10 ori mai consistent, incat sa necesite evolutia de la un festival de o singura zi, la unul de doua zile, asa cum ii sta bine unui festival outdoor.


Vezi galeria foto de la eveniment AICI.


words & foto: Vlad PiriuPopup detector