L'Express: 5 motive pentru a vizita Romania

10 August 2009 Beat Factor BeatFactor

L'Express: 5 motive pentru a vizita Romania
TAGS:
Romania 

Romania este o destinatie turistica excelenta pentru toti cei care cauta un loc de vacanta ieftin, relaxant, neivadat de turisti si care sa le stimuleze imaginatia.

Aceasta este recomandarea pe care o fac jurnalistii francezi de la L'Express, care nu uita sa sublinieze frumusetea peisajelor din tara noastra precum si distanta scurta, de doar cateva ore cu avionul, care desparte cele doua tari.

Intr-un articol dedicat Romaniei, publicatia amintita prezinta cinci motive care ar trebui sa ii convinga chiar si pe cei mai sceptici europeni ca in "tara lui Dracula" pot petrece o vacanta de neuitat.

Invazia turistilor nu a avut inca loc

Acesta este un prim argument iar pentru exemplificare se vorbeste despre Brasov si numeroasele obiective turistice care pot fi vizitate cu mare placere si interes in aceasta perioada, fara teama de a sta la cozi de bilete nesfarsite pentru a vizita, de exemplu, castelul contelui Dracula, aflat in apropiere.

In plus, la Lacul Rosu, Cheile Bicazului sau in zona manastirilor din nordul Moldovei, oricand poti gasi o camera la un pret rezonabil, pentru a petrece cateva zile departe de vuietul marilor orase.

Preturi mai mult decat rezonabile

De altfel, preturile scazute, comparativ cu cele din celelalte state membre UE, cu exceptia Bulgariei, reprezinta de asemenea un bun motiv pentru a alege Romania ca destinatie de vacanta in acest an de criza.

Pentru a fi mai convingatori, jurnalistii francezi ofera si cateva exemple de preturi mai mult decat atragatoare, neuitand insa sa precizeze ca cele mai mari raman cele la parcare, care se apropie de preturile din tarile occidentale.

Patrimoniu magnific si foarte bine conservat

"Frumusetea patrimoniului natural al Romaniei iti taie rasuflarea", scrie publicatia citata, incercand sa descrie in cateva cuvinte peisajele magnifice din Carpati, salbaticia Deltei Dunarii sau linistea ce inconjoara satele romanesti.

Se vorbeste de asemenea despre patrimoniul arhitectural romanesc, despre manastirile din Bucovina sau localitatile sasesti din Ardeal.

Obiceiuri si traditii multiculturale

Romania este un mozaic de regiuni, traditii, credinte si obiceiuri de diferite origini. Aici pot fi intalnite comunitati de turci, de rromi, de tatari, de maghiari, care traiesc alaturi de romani in buna vecinatate.

In plus, pe drumurile de la tara mai pot fi intalnite carute trase de cai sau de magari, sau sarete, care le amintesc celor mai in varsta de zonele rurale din Franta anilor '60.

Certificat de expert in ... vampiri

"Un pelerinaj la Castelul Dracula se impune de la sine", mai scrie publicatia franceza. Si nu doar la propriu, la Castelul Bran, ci si in istoria personajului, printre miturile si legendele care il inconjoara, din pacate atat de putin exploatate pana acum.


via ziare.com


Popup detector