Iti place cu cortul?

25 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Iti place cu cortul?

Colegii de la ziare.com dau cateva "ponturi pentru incepatorii in campare".


Daca nu ai mai fost niciodata cu cortul la munte sau la mare si vrei sa experimentezi tipul acesta de excursie, sunt cateva reguli nescrise ale camparii de care trebuie sa tii cont.

Vei dormi in natura si trebuie sa-ti protejezi pielea de muscaturile insectelor. Mai mult, prin iarba pot fi transmisi virusi periculosi de la animal la om, deci fii precaut, sfatuieste cdc.gov.

Specialistii americani recomanda vaccinarea inainte de excursie. La recomandarea stricta a medicului de familie, vei opta pentru vaccin impotriva hepatitei A, meningitei sau tetanosului.

Din bagajul tau nu vor lipsi apa, fructele proaspete, sucurile naturale, fructele uscate si alunele, pentru micile gustari dintre mese.

Atunci cand montezi gratarul, asigura-te ca te afli la o distanta corespunzatoare de padure si nu exista riscul incendiilor. Mai mult, opteaza pentru gratarele prevazute cu aparatoare din metal, speciale pentru acest lucru.

Atentie si la fructele intalnite in paduri. Nu toate pot fi consumate, deci mai bine mananci marul din rucsacul tau.

Vei dormi in natura, iar noaptea temperaturile sunt scazute. Tocmai de aceea, paturile, puloverele, sosetele groase si caciulile vor fi primele lucruri asezate in bagajul tau.

Nu folosi in interiorul cortului brichete, arzatoare sau elemente de incalzit pe baza de gaz. Intoxicatiile se pot produce rapid, deci ia-ti mai bine haine groase.

Nu dormi direct pe pamant. Aseaza un izopren mai intai, pentru a mentine caldura, apoi iti poti face propriul culcus sub cerul liber.

Pentru ca vacanta ta cu cortul sa nu fie intrerupta de nimeni si nimic, asigura-te ca stii care sunt cele mai apropiate puncte de prim ajutor din zona unde mergi in drumetie.

Mai mult, pastreaza un loc la bagaje si pentru lanterne, medicamente si o harta. Natura poate fi surprinzatoare si tu trebuie sa te pregatesti sa ii faci fata.


Popup detector