Ghidul festivalurilor in 2008

18 Aprilie 2008 Beat Factor BeatFactor

Ghidul festivalurilor in 2008
TAGS:
festival 
Anul 2008 este cu siguranta cel mai bogat in festivaluri de muzica de pana acum, in Romania. Fie ca vrei trance, electro, techno, breaks, hardcore, rock, anul acesta gasesti cam orice in Romania, pe plan muzical. Iata cam ce festivaluri si evenimente mari ne asteapta.

Sunwaves 3 se va desfasura in perioada 1-4 mai, in Mamaia. Un maraton muzical, ai carui headlineri sunt nume precum Luciano, Tania Vulcano, Mirko Loco, RPR Soundsystem, Marc Houle si multi altii. Detaliile le puteti gasi pe sunwaves-fest.ro.

The Mission Dance Weekend va avea loc pe 11 si 12 iulie, tot in Mamaia. Cap de afis sunt Fatboy Slim, Roger Sanchez, Trentemoller in concert si Timo Maas. Detalii gasiti pe themission.ro.

Tot in luna iulie, de data aceasta la Bucuresti, revine festivalul 7 Festival, organizat de catre Sunrise, ca si anul trecut. 7 Festival va incepe pe 4 iulie in Bucuresti. Pana acum, organizatorii au anuntat doar o mica parte din line up, dupa cum urmeaza: Ricardo Villalobos vs Richie Hawtin, Junkie XL, Eric Prydz, Ferry Corsten; 10 years of Circoloco: Tania Vulcano, Clive Henry, Zip, RPR SOUND.

Pe 4, 5 si 6 iulie, tot la Bucuresti, Emagic aduce noua fata a Bestival-ului de anul trecut: BEstFest 2008. Artistii confirmati pana acum pe afisul BESTFEST sunt Alanis Morissette, Cypress Hill, UNKLE, Apollo 440, si Miss Platnum (4 iulie), Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Stereophonics, Nouvelle Vague si Deluka (5 iulie), Nelly Furtado, Manu Chao, Roisin Murphy (Moloko), Sunrise Avenue, Joe Jackson si The Last Supper (6 iulie), si Judas Priest, Primal Fear si Ross The Boss (11 iulie). Produs de Emag!c Entertainment, BESTFEST 2008 va avea loc in zilele de 4, 5, 6, respectiv 11 iulie (AFTERSHOCK), in aer liber, in cadrul complexului Romexpo. Toate categoriile de biletele pentru B'ESTFEST si B'ESTFEST AFTERSHOCK, respectiv biletele de o zi (90 lei pentru 4, 5 sau 6 iulie si 75 de lei pentru 11 iulie), abonamentele de 3 zile (240 de lei), precum si biletele VIP, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.myticket.ro.

In 2008, Festivalul Peninsula aflat la cea de-a sasea editie va avea loc in in perioada 23-27 iulie, in Complexul Week-End din Tirgu Mures, conform site-ului oficial al evenimentului. Deocamdata nu se cunosc detalii despre programul evenimentului.

Pe 2 august are loc primul festival Creamfields in Romania. Pe creamfields.ro nu se gasesc multe detalii, insa totul este confirmat, asa ca tot ceea ce va ramane de facut este sa reveniti pe site pentru noutati. Locatia este Plaja ADRAS Saturn.

Pe 19 iulie, la mare, se va desfasura o noua editie de Liberty Parade, in zona statiunilor Venus si Saturn.

Pe 9 august, Sunrise pregateste cea de-a patra editie de Sunwaves Festival 4, insa deocamdata nu este anuntat nimic oficial.
Cea de-a VI-a editie a festivalului Stufstock, din 2008, va avea loc intre 14 si 16 august, la fel ca si in ceilalti ani, in Vama Veche, au anuntat organizatorii evenimentului.

In perioada 15-17 august, in Timisoara va avea loc House Parade. Pana acum au fost confirmati 18 artisti internationali pe site-ul houseparade.eu. Line up-ul este compus din Cosmic Gate, Phynn, Infected Mushroom (live), Tocadisco, Andy Moor, Joop, Leon Bolier, Galen Behr, Cliff Coenraad, Sied Van Riel, Delirious, Marusha, Randy Katana, MC Gunner, Ernesto vs Sebastian, Cliff Coenraad, Eddie Halliwell, Dr. Motte (fondatorul Love Parade).

Desi Fundatia Anonimul nu a anuntat nimic oficial deocamdata, exista zvonuri conform carora editia de anul acesta a Delta Music Fest-ului pregateste nume grele din muzica electronica. Va avea loc cel mai probabil tot in perioada sfarsitul lunii august inceputul lunii septembrie.

CokeLive Festival va avea loc anul acesta in zilele de 12 si 13 septembrie, pe Insula Lacul Morii din Bucuresti. Noul partener al Coca-Cola in organizarea festivalului este Emag!c Entertainment, compania de promovare de concerte si impresariat artistic international.

Petreceri de club cu invitati de renume se vor derula aproape in fiecare weekend in Bucuresti sau la mare. Totodata, Arenele Romane din Bucuresti va gazdui in acest an multe evenimente mari.Citeste si: Romania - tara festivalurilor


Popup detector