Festivaluri / Party-uri - Ce ai pierdut vara aceasta?

31 August 2009 Beat Factor BeatFactor

De maine intram oficial in sezonul de toamna. Asta inseamna o noua serie de petreceri in Bucuresti, redeschiderea cluburilor din orasele importante din tara precum Timisoara, Iasi, Galati, Cluj Napoca, Craiova, Brasov. Terasele trag tare pentru ultimele beri, litoralul deja nu mai clocoteste de petreceri / festivaluri si clubbing-ul intra pe fagasul normal al sezonului toamna / iarna / primavara.


Nostalgic dupa vara ce tocmai s-a incheiat? Inca mai ai fire de nisip prin par (sau prin nas?) si visezi din dormitorul tau la Barcelona, Ibiza, Berlin sau Mamaia? Ca o scurta recapitulare (sau retrospectiva), iata cam ce s-a intamplat vara aceasta in materie de petreceri importante, festivaluri si semi-festivaluri.


Fara sa mai punem la socoteala nebunia de 1 mai, care e deja traditie in Romania, vara a venit mai repede, cu festivalul Iarmaroc. A rasarit din neant si din dorinta de distractie a catorva tineri, care, cu riscurile de rigoare, au pus cap la cap un eveniment care ulterior avea sa devina un trend-setter in materie de event-uri de acest gen. Doar ca celor dintai le-a iesit bine, insa celorlalti nu. Despre Iarmaroc puteti citi un review AICI, puteti vedea poze aici si aici, si mai multe filmari (aici, aici, aici, aici si aici).


La inceputul lunii iunie, mai exact pe data de 6, in parcul Tineretului din Bucuresti s-a tinut o petrecere intitulata [a:rpia:r] in parc, cu RPR Sound (Rhadoo, Pedro, Raresh), Kozo, El Cezere si Prik. S-a filmat si se poate revedea povestea AICI, plus o galerie foto AICI. Vremea frumoasa de afara si muzica buna au facut ca petrecerea sa se incheie undeva in jur de 8 AM.


Tot in Bucuresti a avut loc concertul trupei Kraftwerk, la Sala Polivalenta. Artistii nemti au concertat in premiera in Romania, iar daca doriti sa revedeti poze, click AICI.


Tot in Bucuresti, Wicked Playground de la Snagov a venit ca o gura de aer proaspat. Poze puteti revedea AICI.


Sfarsitul lunii iunie a venit cu doua petreceri destul de importante in Bucuresti; concertul trupei Basement Jaxx la Arenele Romane (pe aceeasi scena cu Moderat, Aeroplane, TRG si Tom Wilson) versus We Dance in Fan la Serele Militari. Poze de la evenimentul The Mission puteti revedea AICI, iar filmari gasiti AICI. Poze de la evenimentul We Dance in Fan puteti revedea AICI.


Inceputul lunii iunie a venit cu B'estFest-ul organizat de catre Emagic, cel mai mare festival de muzica din Romania. Poze din prima zi gasiti AICI, din cea de-a doua zi AICI, din a treia zi aici si ultima zi aici. Avem si filmari, AICI si AICI.


A urmat Liberty Parade, pe plaja dintre statiunile Venus si Saturn. Poze de acolo puteti revedea AICI, iar filmari gasiti AICI. Un review pentru (re)citit este disponibil AICI.


La Targu - Mures a avut loc Coke Live Peninsula, adica festivalul Peninsula in haine noi de "cokelive". Festivalul s-a desfasurat intre 23 si 26 iulie anul curent. The Prodigy, Tiesto, Nine Inch Nails, Booka Shade, Parov Stelar, Blank & Jones, Suie Paparude sunt doar cateva dintre trupele si artistii care au performat in acest an. Poze de la Cokelive Peninsula puteti vedea la sectiunea POZE (impartite in categorii), iar cronici puteti citi AICI si AICI. Filmarile le puteti vedea dupa cum urmeaza: The Prodigy si Nine Inch Nails AICI; Booka Shade, Parov Stelar si Freestylers AICI; Tiesto si Blank & Jones AICI; Chris Liebing si The Advent AICI, Marika si Unu' AICI si Suie Paparude, Gojira si Tomasan AICI.Bran Castle Fest a fost unul din evenimentele cu iz foarte puternic de Iarmaroc. De la artistii care au participat citire, "organizatorii au fugit cu banii, fara macar sa mai plateasca onorariile artistilor pe care i-au invitat sa performeze". Avem cateva poze aici.


Chiar in miezul verii, The Mission a readus evenimentul The Mission Dance Weekend. De-a lungul celor doua zile au mixat Tiesto, Armin Van Buuren, Sven Vath, Mylo, Groove Armada, si altii. Poze de vineri noapte gasiti AICI, iar de sambata noapte gasiti AICI. Filmari puteti revedea AICI si AICI.


Jumatatea lunii august a adus in nordul statiunii Mamaia a sasea editie a festivalului Sunwaves (poze gasiti AICI, iar filmari puteti (re)vedea AICI, AICI, AICI, AICI si AICI), un review puteti citi AICI. Paralel, langa Bucuresti a avut loc Sirnaville Arts & Crafts Festival; avem poze si de acolo, disponibile AICI.In materie de petreceri de club, La Mania din Mamaia a tinut stacheta ridicata, prin legendarul club plimbandu-se nume precum Derrick Carter, Zip, Sasha, Shonky, Daria, Martinez, Ricardo Villalobos, Boris Werner, Tania Vulcano si un closing party cu RPR Sound. Pe tot parcursul verii a functionat si celebra plaja Kudos, tot din Mamaia, iar clubul Kristal din Mamaia a tinut cateva serate dansante.


Festivaluri ratate si copiate care au dat gres, evenimente incropite in graba cu un succes fulminant, petreceri surpriza considerate esec si altele foarte reusite, festivaluri in toata regula si pseudo-festivaluri, se poate spune ca am avut o vara plina de muzica electronica de toate natiile. Acestea fiind spuse, sa inceapa sezonul urmator!


Popup detector