European (la) Misto Awards

06 Noiembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

European (la) Misto Awards
Nu e de ajuns, se pare, ca avem o clasa politica penibila, ca tiganii romani omoara prin Italia si ca ramanem cunoscuti Europei, in continuare, prin traficul de copii si retelele de prostitutie. Mai e nevoie sa fim penibili si cand vine vorba de evenimente muzicale europene, in acest caz European Music Awards.

La fel cum, odinioara, ne gandeam ce bine ar fi daca ar iesi presedinte Iliescu, si nu extremistul ala de Vadim Tudor, la fel, la EMA 2007, Best Romanian Act, am ajuns sa ne gandim ca mai bine ar fi iesit Simplu sau Alex, decat Andreea Banica. Sau poate ca Andreea Banica, cel mai nou "best" romanian act, s-a incadrat perfect in peisaj.

Intre microfonul lui Snoop Dog, care a intrecut culmea kitsch-ului, si prestatia lui Amy Winehouse (drogata la greu...), intre o Nicole fara prestanta si o Nelly Furtado aratand ca o tanti de pe centura capitalei (noastre), intre un Dave Grohl prost ales ca si co-prezentator si Avril Lavigne ca o scolarita tampa, ei bine, intre toate aceste vedete, probabil ca Andreea Banica s-a potrivit la fix.

Insa, daca in ceea ce priveste look-ul, e "de-a lor", in ceea ce priveste muzica esti veriga slaba, la revedere, drum bun!, vorba unui tip nebun din mass media, pe nume Andrei Gheorghe. Cum de-a ajuns imbinarea puerila de latino, dance si muzica usoara a Andreei Banica, buna de pus pe la spartul nuntii, sa reprezinte, muzical, o tara intreaga, nu pricep!... De asemenea, nu pot sa nu observ ca Romania a nominalizat doar artisti dance; iar daca Activ sau Simplu sunt nume cunoscute, nu pricep aparitia ilustrului necunoscut Alex...

Culmea, o piesa care chiar are legatura cu muzica din Europa, "Baby is crying" a trupei Firma, nu s-a regasit printre nominalizati. Insa a participat la "New European Sound", si a pierdut in fata unor estonieni care au cantat atat de prost, incat daca as fi fost in locul celor care i-au votat, mi-ar fi fost rusine. Insa insuccesul trupei Firma mai releva un lucru: pe romani nu i-a interesat sa sprijine o trupa romaneasca intr-un concurs international, ci s-au multumit sa voteze doar concursul intern, intre vocalizele Andreei Banica si topaielile celorlalti.

In afara de asta, insa, si prezenta Firmei a fost marcata de penibil sa nu gasesti altceva mai bun de facut decat sa-ti dai pantalonii jos in fata lui Snoop si a milioane de oameni, iata un lucru vecin cu debilitatea mintala. Pe bune, asemenea glume a la Howard Stern nu se mai fac de prin 97... Si chiar daca s-ar mai face, trebuie sa fii inconstient sa nu realizezi ca nivelul tau de notorietate este zero si ca, prin urmare, nu vei soca si nu vei amuza pe nimeni. "Who dropped his trousers? I dont know, some romanian weirdo...". Reactia lui Snoop spune tot: "yeah, that is funny...in your own world...".

In concluzie, trimitem prin Europa baieti cu pantalonii in vine si domnisoare platinate mult prea familiare cu playback-ul. Intre timp, artisti tineri canta prin beciuri ceea ce auzi, in mod curent, la VH1 sau MTV2. Insa industria noastra muzicala, cazuta in extaz la vederea piruetelor lui Alex sau a fustitelor scurte ale Andreei, nu are timp sa-i auda...

Best Music


Popup detector