Drogurile nu fac bine sanatatii ?!?

12 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Drogurile nu fac bine sanatatii ?!?
Din cand in cand, te mai trezesti pe la televizor cu cate o campanie anti-drog, iar unii promoteri chiar incearca sa aduca ideea in club, la evenimentele despre care ne tot racim noi gura pe Beat Factor cam in fiecare zi. Cu totii iti baga in cap idei preconcepute si prejudecati, consumul de droguri ramanand astfel un subiect tabu in continuare. Toate bune pana aici. Sau nu?

In toate campaniile anti-drog cu un iz stupid de lipsa de credibilitate, nu informeaza mai nimeni cu privire la efectul acestora. Cine informeaza totusi, o face fie gresit si foarte vag, astfel incat in mintea omului de rand se creaza o serie intreaga de confuzii, fie bazandu-se pe prejudecati.

Unul din putinele articole informative cu privire la consumul de droguri si efectul acestora l-am vazut demult in fostul Clubbing Mag; de atunci insa au trecut ceva ani, iar mesaje de genul dont do drugs, drogurile creaza dependenta, o sa crapi cu siguranta, insa nici noi nu stim exact de ce si cum o sa se intample asta au inceput sa-si faca aparitia treptat prin mass media de la noi.

Mai mult, Romania e plina de prejudecati si mai stupide cum ca muzica electronica = droguri, clubbing = droguri, de parca drogurile au fost inventate de Aphex Twin sau de Kraftwerk si Jim Morrison n-ar fi crapat de la droguri. Inainte de a cataloga persoanele ca spart, pastilat sau prafuit, mai bine intreaba-te daca stii EXACT ce inseamna asta.

Pentru ca multi dau din gura degeaba, insa de o informare corecta nu se ocupa mai nimeni. Statul isi permite in schimb sa investeasca in tot felul de programe studentesti de-a dreptul idioate, insa o campanie informativa cu privire la tot ceea ce presupun drogurile nu.

Aaa, o scurta intrebare: vi se pare logica asocierea drogurilor cu muzica electronica si clubbing-ul?



Popup detector