Dictionarul cliseelor verbale clubbing - partea a doua

03 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Dictionarul cliseelor verbale clubbing - partea a doua
TAGS:
mizerii  melci 
Daca pana acum am ars-o dubios in cluburi si locuri de iarna, locatii in care Djii au pus beton si ne-au clantanit maselele de cat minimal am mancat, a venit vremea sa se deschida terasele, sa intra aerul racoros de 40 de grade al Bucurestiului in inimile noastre, sa ne luam tricourile de vara, ochelarii de soare si cei de umbra.

La cererea cititorilor Beat Factor, iata partea a doua din Disctionarul cliseelor verbale clubbing. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, prima parte o pot gasi AICI.

A (o) arde a aparut ca revolta a unui grup de piromani frustrati din Vitan (dupa celebra piesa hip-hop romaneasca piromanii din Vitan / lovesc iar/ gaborii vor sa-i opreasca / dar e in zadar) care au dat foc unui grup de manelisti cu care erau in conflict timp de patru luni. Manelistii i-au intrebat - o ardeti dubios?, si termenul a ramas impamantenit asa. A (o) arde dubios se refera la orice activitate mai mult sau mai putin elevata: vorbesti la telefon, iti legi sireturile, bei o ciorba, te plimbi prin parc, citesti, inveti, inveti sa citesti, te certi cu cineva, nu vorbesti cu nimeni, o arzi dubios. Studii psihologice au aratat ca cei care o ard dubios sunt in anumite stari fizice si psihice, asa ca de cele mai multe ori este recomandat sa iti faci poze atunci cand o arzi dubios; sau pur si simplu cand o arzi. Sa nu va mirati cand pe pozele din hi5 apare o ardeam dubios; e pur si simplu o stare. Nimeni nu arde pe nimeni, iar dubioseniile exista de cand lumea.

Termenul de spart este similar cu pocnit. Deriveaza de aici spartalau, prajit, rupt, rupt in gura, distrus, fucked up, mort, praf si altele. Sa fii spart este o stare prin care poti ajunge sa comunici la nivel telepatic cu mai marii muzicii electronice. Initierea in a fi spart ti-o pot face colegii nostri greci de la parter care schimba sigurantele, fosti locuitori ai orasului Sparta (actualmente statiune balneo-minimalo-techno in care se reproduc sobolanii si au loc teste de paternitate). Sparturile nu apar intotdeauna cand muzica e proasta, ci de cele mai multe ori cand o arzi dubios.

Shtou-ul este un termen folosit foarte des de catre controlorii RATB care nu discern binele de rau atunci cand prind un calator fara bilet. Este bine sau nu sa circuli fara bilet? Revenind, in terminologia contemporana shtoul poate fi atribuit oricarui lucru care nu gandeste, nu mananca, nu are nevoie la toaleta, nu respira, nu intarzie la lucru si nu le spune fetelor cuvinte obscene la ureche. Daca ati intalnit termenul si nu ati stiut ce inseamna, nu are nicio importanta, pentru ca si nestiinta poate fi tot un shtou. La fel ca si acest articol, sau site, sau chiar si internetul.

A fost prea tare! De cate ori nu ati auzit acest termen la unul din prietenii vostri sau pe un forum, sau pe la vecini? Dex-ul spune ca prea tare ajuta la formarea superlativului absolut. Daca petrecerea a fost prea tare, inseamna ca a fost mai tare decat mega tare sau super tare. Probabil ca un DJ ar trebui sa se simta magulit daca i se spune ca muzica e prea tare. In schimb, cand baba de sub tine vine seara spumegand, cu o sapca de muncitor pe cap si spune ca muzica e prea tare, nu te mai simti atat de magulit; asta in caz ca esti DJ. E mai bine sa folosim prea tare sau mega tare sau super tare? Depinde de context; daca vrei sa ai succes totusi, e indicat sa nu uzitezi de acest termen (tot despre prea tare vorbim), decat in cazuri strict necesare.

Panica sau nu e panica a aparut recent in dictionarul clubbing. Nu se stie exact cum, pentru ca pana sa apuci sa realizezi cum ti-ai insusit respectivul termen, era deja pe limba si il auzeai in jurul tau. Este o expresie cu atitudine pacificatoare, deci nu e panica. Dex-ul spune ca panica este un soi de spaima subita şi violenta (fara temei), care cuprinde o persoana sau o colectivitate. Exista anumite indicii legate de etimologia cuvantului: triburile indiene care fumau pipa pacii cu multe secole in urma si care se panicau atunci cand un indian din alt trib venea peste ei. Indianul insa avea o atitudine pacifista, de genul nu e panica, cu bratele ridicate in semn de dragoste, ochii larg deschisi, un zambet cald si discret, si mai ales sincer.

Magda make the tea sau minimal my ass sunt de obicei logo-uri pe care le vezi inscriptionate pe tricouri, deci nu prea au legatura cu limbajul verbal.

PLM este abrevierea organului genital al lui Hector, personaj istoric simbolic si relevant pentru dezvoltarea umanitatii. Plm a devenit, la fel ca si gen, un soi de termen uzitat excesiv si pleaca de la vechii vanzatori de shaorma din Dristor, care nestiind cum sa prescurteze o marca de shaorma, au numit-o plm.

Dume, Nu ai cum, Nu pot sa cred, Tineri, Fa un prost, Filme, Sugubatz etc ... continuati voi cu traducerea :)


Popup detector