Despre gastile muzicale din Romania

25 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Despre gastile muzicale din Romania
TAGS:
DJ  fuck me i'm famous  xxx 
Draga cititorule, daca esti DJ, poti sa treci peste aceasta insemnare de-a mea, pentru ca nu ma intereseaza parerea ta. Daca esti organizator de petreceri, cred ca nici pe tine nu te intereseaza macar ce scrie aici, ce sa mai zic de mine. Daca esti hater, refuleaza in voie. Daca esti un simplu cititor, esti bine venit.

Dupa cum probabil ai observat din titlu, de aici din Chisinau lucrurile nu sunt vazute tocmai roz. Vorbim in cele ce urmeaza despre gastile muzicale din Romania, despre gastile clubbing, gastile de DJi. Nu sunt fan Vadim, insa uneori cam aceasta este singura atitudine pe care o pot adopta cand vorbesc despre mizeria din Romania; mizeria de scena clubbing, desigur.

In Romania exista peste 50 de artisti. A se intelge prin artist DJ sau / si producator. Sau poate sunt o suta, pentru ca daca ma uit in jurul meu, toti sunt DJ! Cum e si normal, acesti DJ sunt impartiti in mai multe gasti; fiecare dupa posibilitati si dupa cum a apucat valul muzical. Gastile sunt si ele multe, insa daca e sa le socotim la rece si cu mintea limpede, reies in jur de 3 la numar.

Din gasca frustratilor fac parte acei pseudo-DJ care au avut ceva de zis la un moment dat, insa timpul lor a apus acum. Renumele insa ii mentine pe linia de plutire si considera ca desi nu prea mai misca nimic, li se cuvin in continuare aceleasi drepturi. Specia aceasta este daunatoare publicului, pentru ca merge pe trendul muzical rasuflat. Cu alte cuvinte, Djii din gasca frustratilor culeg firmiturile Djilor din alte gasti care acum sunt pa trend. Curios este faptul ca in aceasta gasca se regasesc si specimene pierdute din alte gasti, care interactioneaza intre ei fara voia lor si fara macar sa stie ca fac asta.

Gasca melomanilor e cea mai misto gasca. Cei de aici iubesc muzica, sau daca nu o iubesc limpede, o iubesc cu ajutorul diverselor substante interzise in Romania. Sunt limitati din punct de vedere muzical si nu depasesc un anumit standard. Desi ar putea sa-si depaseasca conditia de artisti limitati, ierarhia in care sunt bagati cu sau fara voia lor nu le permite asta. Isi canta in struna unul altuia, se pupa in cur in mod public si muzica lor este atat de transparenta, incat tie indiferent care din ei mixeaza pentru ca oricum toti suna la fel.

Gasca elitistilor nu este permisiva publicului larg, desi in sinea lor isi doresc faima. Nu intri aici decat cu carnet de membru, dupa ce ai reusit sa le demonstrezi ca poti sa pui de la zece deck-uri in acelasi timp, poti sa vorbesti la mobil intr-o interventie radio in direct, poti sa faci 57 de flotari intr-o mana si sa treci granita cu 3 kilograme de coca fara sa fii prins; toate acestea, desigur, in acelasi timp. Elitistii sunt periculosi atunci cand incep sa se impuna, chiar daca o fac in mod discret. De obicei, elitistii tind spre un public mai educat, asa ca e mai bine sa fii in aceasta gasca decat in altele. Vorba lu Nea Ion: din doua rele o alegi pe cea mai putin rea.

Despre artistii care au in spate fie un radio, fie o televiziune, fie mai multi guru in ale internetului, nici nu mai are sens sa vorbim.

Nu e obligatoriu sa te regasesti in vreuna din aceste gasti. Ele exista insa, fie ca-ti convine tie sau nu, si acum sunt mai vii decat niciodata. Pentru cei care depisteaza si alte gasti muzicale, le ofer ca premiu o excursie in Chisinau.


Popup detector