Anul 2009 in imagini

07 Ianuarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Anul 2009 a fost, asa cum era si firesc, cel mai "greu" an in materie de evenimente, de pana acum. Chiar daca e sa facem referire doar la evenimente strict de profil clubbing si dedicate iubitorilor de muzica mai mult sau mai putin electronica, putem spune cu mandrie ca Romania a avut (folosing cliseul britanic) "a hell of a year".


Iata cateva momente / petreceri care s-au petrecut in 2009, concretizate la inceputul noului an in niste amintiri frumoase.In luna februarie, Minilogue au performat pentru prima data in Romania. Evenimentul a avut loc in clubul Kristal Glam din Bucuresti, insa publicul nu prea s-a inghesuit sa-i vada pe cei doi suedezi.


Poze
Tot in februarie, Tes La Rok a zguduit (la propriu) clubul Fabrica, secundat de al nostru TRG.


Poze
Jeff Mills da techno la oameni cum (probabil) nu a mai facut-o niciodata in Bucuresti, intr-un club de circa 600 de oameni, Studio Martin. In luna februarie, cu Jay Bliss in warm up.


Poze
Inceputul lunii martie a insemnat si aniversarea a opt ani de Sunrise, agentie de booking si organizatori de evenimente din Romania. Evenimentul a avut loc in clubul Kristal Glam, cu Tania Vulcano, Pedro, Praslea si Cristi Cons.


Poze
Tot in martie, boss-ul Border Community, James Holden, reviziteaza Bucurestiul, pentru o prestatie savuroasa in stilul unic.


Poze
Laurent Garnier aduce experienta live pentru prima oara, la Fratelli, prin intermediul The Mission, pe 14 martie, cu Khidja in deschidere.


Poze
La Iasi, Satoshi Tomiie umple un cort (cu suport local din partea lui Raoul Russu, Mihai Popoviciu si Sean Jay Dee) in cadrul evenimentului Escape Festival, dand astfel suflu scenei locale de clubbing.


Poze
Un succes asupra caruia nu incape indoiala este combinatia Luciano - Kristal - Sunrise. Si in alti ani, la fel ca si acum. Evenimentul face o semi-exceptie, intrucat a avut loc in luna decembrie a anului 2008; dar totusi..


Poze
La sfarsitul lunii martie, Sven Vath umple la propriu si in adevaratul sens al cuvantului un cort amplasat la Arenele Romane.


Poze
Rokolectiv o face din nou, si in 2009. Mai bine, mai puternic, mai hotarat. Doua nopti la The Ark si traditionala la MNAC.


Poze
BeatFactor aduce Wighnomy Brothers la Kristal Glam; unii o vad ca pe o noapte speciala.


Poze
Perioada 1 mai inseamna un nou record pentru Sunwaves, care puncteaza editia a cincea, cu Sunrise & Kristal Club.


Poze ziua 1, Poze ziua 2 si Poze ziua 3La acelasi 1 Mai, se naste si prima editie de Sea Sound, facut de The Mission.


PozeIn luna mai insa, clubberii si non-clubberii romani experimenteaza ceva nou, inedit si cu un succes urias: prima editie de Iarmaroc.


PozeCluj Napoca sta in luna mai sub semnul traditionalului Delahoya.


PozeRPR Sound se strang intr-un cort din Parcul Tineretului, in miez de vara, pentru "[a:rpia:r] in pa:rc".


PozeKraftwerk devin una cu robotii la Sala Palatului, in cadrul unui concert inedit.


PozeBucurestiul nu mai este pe timpul verii sarac in evenimente, ca in alti ani. O dovada o reprezinta evenimentul de la Arenele Romane cu Moderat, Basement Jaxx si Aeroplane.


PozeCa si in anii trecuti, se merge si in 2009 la festivalul Peninsula din Targu-Mures, anul acesta intitulat Cokelive Peninsula.


PozeLa mare are loc o desfasurare uriasa de forte. Este din nou, Liberty Parade.


PozeIn luna august, are loc Sunwaves 6, in Mamaia. O singura noapte, mai multe scene, zeci de artisti.


PozeGhicitoare: Ce au in comun Tiesto, Sven Vath, Mylo, Armin Van Buuren? The Mission Dance Weekend, a doua editie, tot in Mamaia.


Poze ziua 1, Poze ziua 2Unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei poate fi Moodymann in Studio Martin. Din pacate fara Omar S.


PozeTot in toamna, Parov Stelar & band umplu pana la refuz clubul Kristal Glam. Ce a fost frumos in vara la Peninsula, a devenit hype in toamna in Bucuresti.


PozeSe deschide un nou magazin online de produse destinate DJ.ilor, si odata cu asta, un DJ Contest. Este vorba despre Zeedo DJ Contest, eveniment ce a avut loc la Arenele Romane, in cadrul unui cort, unde au mixat mai multi DJi romani.


PozeAVmotional implineste cinci ani, cu aniversare la MNAC cu un invitat special: Byetone de la Raster Noton.


PozeThe Mission ii readuce pe cei de la Underwolrld, impreuna cu Gorrillaz Sound System, la Sala Polivalenta.


PozeBonobo se prezinta intr-o noua locatie (intitulata si "Hala Combinatului Fondului Plastic"), acelasi loc care a gazduit si un iarmaroc / halloween party de succes.


PozeLuna decembrie este, dupa obiceiuri, luna lui Sneak, in Kristal Glam Club.


PozePentru ca nu se putea incheia 2009 fara Ricardo Villalobos, unul dintre cei mai indragiti artisti de la noi.


PozeLoco Dice creaza din nou haos in Studio Martin, conform traditiei.


PozeA nu se intelege ca acestea sunt singurele evenimente importante sau sustinute mai mult decat altele. Este o selectie semi - random, insa pentru reimprospatarea amintirilor, accesati sectiunea POZE, unde vezi gasi fotografii de la tot soiul de evenimente.


BeatFactor le multumeste tuturor celor care au contribuit ca fotografi in acest an!


Popup detector