2008 se anunta un an bogat in muzica electronica

16 Ianuarie 2008 Beat Factor BeatFactor

2008 se anunta un an bogat in muzica electronica
Daca in 2007 am avut parte de primele incercari de festivaluri dedicate strict muzicii electronice, dupa cate se anunta pana acum, anul 2008 va fi mult mai bogat in prestatii live, in artisti ce urmeaza sa soseasca in premiera in Romania, sau care nu au mai fost de mult timp. Desi jucatorii sunt cam aceeasi, concurenta se inaspreste, resursele cresc, iar cei mai fericiti sunt, cu siguranta, clubberii.

In luna februarie vom avea parte de un Laurent Garnier (9 Februarie Studio Martin, Bucuresti) in stilul sau pur frantuzesc, si de ceva ce intalnesti mai rar pe o scena clubbing ca cea din Bucuresti: Kevin Saunderson si Derrick May in aceeasi seara in capitala (15 februarie), in doua cluburi diferite (Saunderson la Session si Derrick May la Studio Martin). Tot in februarie revine si Pete Tong in clubul Kristal, conform paginii sale de myspace.com. Cine nu l-a prins pe Umek asta vara, o poate face la Kristal, pe 16 februarie; va veni impreuna cu un bun prieten care face live act Matthew Hoag.

Incepand cu 1 martie, The Mission rupe gura targului cu un party ambitios: Chicane in formula live, maestrul Detroit techno Jeff Mills, duetul nemtesc M.A.N.D.Y., si cei trei Monochrome-isti in deschidere. Toata nebunia are loc la Sala Polivalenta. Si ca evenimente de club, suntem tare curiosi sa o vedem pe frumoasa Misstress Barbara in Studio Martin (7 martie), pe noul minimalist Valentino Kanzyani si pe duetul Layo and Bushwacka (in Kristal).

In aprilie este confirmat evenimentul cu Carl Cox in Kristal (18 aprilie), iar inainte sa plecam la mare pentru perioada 1 mai, ne mai asteapta Stephan Bodzin si Thomas Schumacher. Sunrise este inca in pregatiri pentru Sunwaves 3, eveniment ce vine la fix dupa doua editii bine puse la punct.

Pentru vara, ni s-a confirmat telefonic aparitia brandului Creamfields in Romania, prin DMB Music Records. Daca toate merg struna, va fi o noapte Creamfields dupa standardele britanice. Din seria zvonuri neconfirmate, dam la mare de Laurent Garnier o data (chiar de doua ori), tot in vara, de Richie Hawtin in Bucuresti sau la mare, intr-un back 2 back, si speram la act-uri mari pentru editia 2008 a BestFest: Daft Punk, Underworld, Beastie Boys, Basement Jaxx, chiar si rapperul Snoop Dog, ar putea sa ne faca o vizita in acest an, daca ne uitam la line up-urile festivalurilor de prin vecini. Sa nu uitam de taticul Sven Vath, care nu poate trece prin anul 2008 fara sa ne faca o vizita; si nu doar in Bucuresti, ci si la Cluj Napoca (spune internetul).

Asteptam in continuare artisti de la Soma Quality Recordings (sau simplu Soma Records) sau Border Community.

Pe partea mainstream, Emagic a confirmat deja evenimente cu Lenny Kravitz (26 iulie pe stadionul Cotroceni), Kylie Minogue (17 mai pe stadionul Cotroceni), rockerii de la Iron Maiden (4 august pe stadionul Cotroceni).

Cu siguranta ca agenda se va umple incet-incet, insa toate la timpul lor. Pana atunci, nu uitati de rubrica Evenimente, unde gasiti tot ceea ce va intereseaza in materie de evenimente clubbing si dedicate muzicii electronice.


Popup detector